GündemManşet

Sel felaketinin yaraları sarılmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

16 Haziran 2014 tarihinde Kırıkkale’de yaşanan sel felaketinin ardından büyük maddi hasarlar meydana gelmişti. O dönemde resmi kurumların yaptığı hasar tespit çalışmalarının ardından hasar gören ev ve araç sahiplerine ödenek yapılacağı açıklanmıştı. Ancak alınan son bilgilere göre, maddi hasarlı ev ve araçların ödenekleri yapılmadı.
 
YÜREK BURKAN MANZARALAR OLUŞMUŞTU
Yaklaşık 15 dakika şiddetli yağan yağmur Kırıkkale’de hayatı felç etmişti. Yürekleri burkan manzaraların yaşandığı sel felaketinin ardından henüz yaralar sarılabilmiş değil. Kırıkkale genelinde resmi olmayan rakamlarla yaklaşık 200 ev ve 50 araç hasar görmüştü. Binaların alt katlarında oturan vatandaşlar adeta cehennemi yaşamıştı. Kırıkkale Yenimahalle Mezarlığında ve Yahşihan Mezarlığında ise çok sayıda kabir tahrip olmuştu. Bazı araçlar ise selin oluşturduğu göletlere gömülerek, ilginç manzaralar oluşturmuştu.
 
4 BUÇUK AY OLDU
Kırıkkale’nin muhtelif mevkilerinde oluşan hasar sonucunda en ilginç manzara, Çalılıöz Mahallesi’nde 5 aracın sular altında kalması olmuştu. Daha sonra araç sahiplerinden yapılan açıklamada araçların çalışmaz durumda oldukları ve yüksek maliyetli hasarların oluştuğu öğrenilmişti. Olayın üzerinden 4 buçuk ay geçmesine rağmen henüz yaraların sarılmamasına tepki koyan vatandaşlar, önemsenmedikleri düşünüyorlar. Öte yandan sel felaketinin ardından Kırıkkale Belediyesi Çalılöz Mahallesi’nde alt yapı çalışması yaptı. Ancak bunun yeterli olup olmadığını zaman gösterecek.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu