Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

SEL SULAKYURT’TA CAN ALIYORDU

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yağış ilçede taşkınlara neden oldu, ev ve işyerlerini su bastı, bazı yollarda yarıklar oluştu

 

Önceki gün akşam saatlerinde Kırıkkale genelinde etkili olan sağanak yağış özellikle Sulakyurt ilçesinde büyük hasara neden oldu. İlçe merkezi ve çevresinde etkili olan şiddetli yağışla oluşan sel ev, işyeri ve yollarda zarara neden oldu. Bazı ev ve işyerlerini su basarken, bir vatandaş kayboldu. Sel sonrası haber alınamayan Muzaffer Uysal (80) ilerleyen saatlerde bulunarak hastaneye kaldırıldı.

 

KOZLU DERESİ TAŞTI

Kırıkkale’de akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak, şehir merkezi ve ilçelerde su baskınları ve taşkınlara neden oldu. Ev ve iş yerleri sel sularıyla dolarken, Sulakyurt ilçesinde tahribat daha büyük oldu. Aşırı yağıştan dolayı Sulakyurt ilçesindeki Kozlu Deresi taşması sonucu ilçeyle Kırıkkale arasındaki karayolu ulaşıma kapandı, ilçedeki 2 evi su bastı. Sel sonrası haber alınamayan Muzaffer Uysal’ın (80) bulunması için çalışma başlatıldı. Uysal’ın bulunması için AFAD, emniyet ve jandarma ekipleri arama çalışması yaptı. İlerleyen saatlerde bulunan Uysal hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İmamoğluçeşmesi köyünde ise evlerinde mahsur kalan üç aile kurtarıldı.

 

KIRIKKALE’YE ULAŞIM YOLU KAPANDI

Şiddetli yağış ve verdiği zarar hakkında bilgiler veren Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, “Şuan için çok üzüntülüyüz, ilçe halkı olarak zararımız çok büyük, aniden bastıran yağmur hayatımızı felç etti. İlçemiz dışından geçen dere yatağı aşırı yağmurdan dolayı taştı. Sulakyurt ile Kırıkkale arasında bulunan yol ise derenin altında kaldı. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu. Sel sularının ekili bahçelere de büyük zarar verdiği öğrenildi.

 

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMA YAPTI

Sulakyurt kaymakamlığı sosyal medyadan bir paylaşımda bulunarak “İlçemizde yaşanan aşırı yağış nedeniyle bir vatandaşımızdan haber alınamamaktadır. Kayıp vatandaşımızı arama çalışmaları AFAD, emniyet ve jandarma ekiplerimizin katılımıyla devam etmektedir. Yollarda meydana gelen zararların telafisi için özel idare ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar. Yaşanan bu hadise nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, hafta boyunca devam etmesi beklenen yağışlar nedeniyle tedbirli olunmasını istirham ederiz” ifadelerine yer verdi. İlerleyen saatlerdi bir paylaşımda daha bulunan kaymakamlık “Aşırı yağışlar nedeniyle haber alınamayan vatandaşımız sağ olarak bulunmuştur. Ufak yaralanmaları bulunan vatandaşımız tedavisi yapılmak üzere hastaneye sevk edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x