Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşetYaşam

Sığınmacılara Türkçe eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL KOORDİNASYON KURULU, VALİ KOLAT BAŞKANLIĞINDA YAPILDI
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulan İl Koordinasyon Kurulu, 2016 yılının ilk toplantısını Vali Ali Kolat’ın başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı Salonunda gerçekleştirdi.
 
HER ÇOCUK EŞİT OLAMIYOR
Toplantıda konuşma yapan Vali Kolat, “Ülkemize sığınan çocuklarımızı da unutmayarak onlara da hizmet sunmak istiyoruz. Çünkü hepimiz bu topraklar üzerinde yaşayan insanlarız. Çocuğun aile içinde olduğu gibi toplum hayatında da yeri çok büyüktür. Her yönden iyi yetiştirilmiş çocuklar geleceğin güvencesi olacak ve Türk toplumunun kalkınmasında önemli görev yapacaklardır. Fakat, her çocuk eşit şartlara sahip olamıyor maalesef.”
 
ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZDİR
“Korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunmasına, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması için konulan Çocuk Koruma Kanunu ile mağdur çocuklarımıza daha iyi yaşam olanakları sunulmaktadır. Bu konudaki hizmetlerin daha da iyileştirilmesi için işbirliği içinde çalışmalıyız. Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir” şeklinde konuştu.
 
SUÇA KARIŞMALARI ÖNLENECEK
2015 yılında yaptıkları ve bu yıl yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, sığınmacıların ‘Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu’ kapsamında 15 sığınmacı çocuğa ailelerinin yanında Cumartesi-Pazar günleri Kırıkkale Lisesinde Türkçe öğretildiğini söyledi. Bozdemir, “ Kalkınma Bakanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansının desteği ile 120.000 TL bütçe ayrılan bu Proje kapsamında 1070 sığınmacıya destek ve yardımda bulunulacaktır. Bu proje ile Sığınmacı ailelerin ve dolayısıyla çocukların suça karışmaları önlenecektir”dedi.
 
OLUMLU SONUÇLAR ALINDI
Bozdemir slayt eşliğinde yaptığı sunumda şu ifadelere yer verdi; “ 2015 yılı içerisinde 31 Danışmanlık Tedbiri, 7 Sağlık Tedbiri, 22 Eğitim Tedbiri, 9 Sağlık ve Barınma-Bakım Tedbirlerinin verildiğini belirtti. Tedbir kararları kurumlar arası iş birliği içinde koordineli olarak yürütülmelidir. “Hayat Boşluk Kabul Etmez” ve “Umuda Yolculuk” projeleri ile madde bağımlısı ve suça sürüklenmiş çocuklar rehabilite edilmeye çalışılmıştır. Projelerden olumlu sonuçlar alınmıştır. Projeler çevre illere örnek olmuş uyuşturucu bağımlılığı konusunda farkındalık kazandırılmıştır.”
 
KARDEŞ AİLE EDİNECEKLER
“Paydaşların ortak çalışmalarıyla bölge genelinde ki sığınmacı konumunda bulunan kişilere Türkçe öğretilmektedir. Kamu kurumlarını tanıtıcı bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir. Ayrıca, sığınmacıların ilimiz insanlarıyla daha sıcak ilişkiler kurması açısından, sığınmacıların gönüllü ailelerle bir araya getirilerek kardeş aile edinmeleri sağlanacaktır.”
 
GEZİLER DÜZENLENECEK
“Bunun dışında ‘yarım tencere’ kampanyası ile sığınmacıların da yemek erzakı alması suretiyle yemek hazırlamaları sağlanarak Kırıkkaleli ailelerle beraber yemekler düzenlenecektir. Sığınmacılardan kurulan 4 futbol takımı ile Türk vatandaşlarımız arasında futbol turnuvaları gerçekleşmektedir. Kültürel kaynaşmayı sağlamaları amacıyla da Çanakkale-Gelibolu’ya gezi düzenlenecektir” dedi. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu