Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Silah OSB’nin gelişmesi için…

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

OSB’LER 2 MİLYONA YAKLAŞAN İSTİHDAMLARI İLE İŞGÜCÜNE BÜYÜK KAPI AÇIYOR

 

Silah OSB’nin gelişmesi için Bakanlık neşter vurulacak

Planlı üretimin dinamik üsleri OSB’ler, 2 milyona yaklaşan istihdamlarıyla işgücüne büyük bir kapı aralıyor. 2023’e kadar 79 OSB’yi daha ekonomiye kazandıracak olan Sanayi Bakanlığı ise, 2016 yılında sanayi bölgeleri için ayırdığı dev bütçeyle kararlılığını gözler önüne seriyor.

 

Türkiye sanayisi, OSB’leriyle büyüyor. 224’ü faal 285 OSB’de 1 milyon 600 bin kişi istihdam ediliyor. 2023 yılına kadar 79 tane daha sanayi bölgesinin kurulması ve bu çerçevede 1 milyon ilave istihdam sağlanması hedefleniyor. Özellikle yeni nesil sanayi bölgelerinin kurulması için yoğun çalışmalar içerisinde olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,  2016’da yalnızca OSB’lerin yatırımı için 75 milyon lira harcama yapmayı öngörüyor.

 

KAYNAK BEKLENİYOR

Bolu, Trabzon, Rize, Sinop, Kahramanmaraş, Iğdır ve Adıyaman gibi illerde kurulacak OSB projelerinde kullanılmak üzere 75 milyon lira ödenek ayıran Bakanlık, OSB’lere yönelik projelerden 8’inin bu yıl tamamlanmasını, 62 projede öngörülen işlerin yapımına devam edilmesini, 9 projeye ise bu yıldan itibaren kaynak sağlamayı hedefliyor.

 

BUYIL BAŞLANACAK

Ankara Dökümcüler İhtisas OSB, Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas OSB, Diyarbakır OSB, İzmir Menemen Plastik İhtisas OSB, Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB, Kilis OSB, Malatya Akçadağ Mermer İhtisas OSB, Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makinaları İhtisas OSB, Şanlıurfa OSB, Şırnak Cizre OSB ve Yalova Gemi İhtisas OSB gibi sanayi bölgelerinde proje çalışmalarına devam edecek olan Sanayi Bakanlığı, OSB’lerin gelişmesi amacıyla bölgelere neşter vuracak. Gaziantep OSB 5.kısım proje çalışmaları için 9 milyon liralık kaynak ayıran Bakanlık, 15 bin istihdam ve 5 milyar dolar ciro hedefindeki Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB’nin kamulaştırma çalışmalarına ise bu yıl başlayacak.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x