GündemKırıkkaleManşetSağlık

Soba Zehirlenmelerine dikkat!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kuvvetli lodosun etkili olduğu günlerde Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Uzun, vatandaşları karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı uyardı.
 
ZEHİRLENME NEDENLERİ
Karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı açıklamalarda bulunan Sağlık İl Müdürü Uzun, Şofben, soba, kombi gibi günlük hayatta yaygın olarak kullanılan cihazların, hiç beklenmedik bir anda ölüm nedeni olabildiğini belirtti. Bu olaylarda, zehirlenme nedeninin, kombi, şofben ve sobalardan çıkan fakat bacadan gitmeyip ortamda biriken karbonmonoksit gazı olduğunu dile getiren Uzun, “Ortamda yeterli miktarda oksijen bulunduğunda odun, kömür, gaz ve benzin gibi karbon içeren yakıtlar tam olarak yanmakta ve bunun sonucunda nispeten zararsız olan karbondioksit gazı üretilmektedir”
 
DİKKAT EDİLMELİ
“Özellikle kış aylarında soba zehirlenmesi adıyla bildiğimiz üzücü ölüm haberlerinin asıl kaynağı da karbonmonoksit gazıdır. Bu nedenle lodos beklenen dönemlerde halkın uyarılması ve gereken tedbirlerin alınması hayati önem taşımaktadır. Sadece düşük seviyedeki karbonmonoksit gazının bile her gün teneffüs edilmesi zamanla önemli sağlık problemlerine neden olmaktadır. Soba zehirlenmelerinin geç fark edilmesi ölümle sonuçlanan tablolar oluşturmaktadır. Bu konuda gereken tedbirlerin alınması, zehirlenme belirtilerinin ve zehirlenen bireye uygulanabilecek ilk müdahalelerin bilinmesi önem arz etmektedir.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu