Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Son tarih 28 Şubat

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü bir basın açıklaması yaparak 7143 Sayılı “Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanundan yararlanmak isteyenler için son tarihin 28 Şubat 2019 Perşembe günü olduğunu vurguladı.

FAYDALANMAYA DEVAM EDEBİLECEKLER

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kırıkkale SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü “Bilindiği üzere 28.12.2018 tarihli 30639 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7159 sayılı Kanunun Geçici 2. Maddesi ile Kurumumuza olan borçlarını 7143 sayılı Kanuna göre yapılandırmasına rağmen, süresi içinde ödenememesi yahut eksik ödenmesi nedeniyle yapılandırması bozulanlar, bu tutarları hesaplanan geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat 2019 Perşembe günü tarihine kadar ödemeleri halinde 7143 sayılı Kanun hükümlerinden faydalanmaya devam edeceklerdir. 7143 sayılı Kanun ile yapılandırma müracaatında bulunan, 4/b (Bağkur) ve primini kendisi ödeyen diğer sigortalılarımızdan yapılandırmadan kaynaklanan yükümlüğünü yerine getirememiş olan sigortalılarımız, 28.02.2019  Perşembe gününe kadar İl Müdürlüğümüze müracaat ederek, 7143 sayılı Kanunla sağlanan ödeme avantajlarını yeniden kazanarak sağlık yardımlarından da faydalanmaları devam edecektir” ifadesini kullandı.

TARİH UZATILMIŞTI

Karacaköylü “Ayrıca, 2018 yılı Nisan ve önceki aylara ilişkin Genel Sağlık Sigortası prim borçları, 7143 sayılı Kanun gereğince gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilerek anapara tutarlarının son ödeme tarihi 31.12.2018 olacak şekilde yapılandırılmış idi. Anılan 7159 sayılı Kanuna istinaden bu borçların son ödeme tarihi 28 Şubat 2019 Perşembe günü tarihine kadar uzatılmıştır. Bu tarihe kadar söz konusu borçları gecikme zammı olmaksızın ödenebilecektir. Anılan kanun kapsamında borcu olmakla birlikte 7143 sayılı yapılandırma başvurusunda bulunularak 1.ve 2. Taksitlerini hiç veya eksik ödeyerek ihlal eden sigortalı ve işverenlerimiz ile Genel Sağlık Sigortası kapsamında borcu bulunan vatandaşlarımızın  bu haklardan faydalanmaları için fırsatı değerlendirmelidir” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x