Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sulakyurt

Sulakyurt’ta bayramlaşma

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale genelinde olduğu gibi ilçelerde de bayramlaşma etkinlikleri gerçekleştirildi. Bu kapsamda Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik’te, ilçe halkı ile beraber bayramlaştı.

BİRLİK VE BERABERLİK
Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik ve MHP MYK Üyesi Halil Öztürk, Kurban Bayramı nedeniyle Sulakyurt ilçesinde bulunan vatandaşlarla bayramlaştı. İlçe halkını park yerleri ve esnafları dükkânlarında ziyaret eden Bildik ve Öztürk, vatandaşlara hayırlı bayramlar temennisinde bulundular.

PAYLAŞMANIN ARTTIĞI GÜNE
Bayramların, sevgi ve kardeşliğin arttığı müstesna günler olduğunu belirten Öztürk, “Bu bakımdan bu günleri en hayırlı olabilecek şekilde değerlendirmeliyiz. En başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizi, hastalarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeliyiz. Dargınları barıştırmalı; fakirleri, yetimleri, kimsesizleri ve çocukları sevindirmeliyiz. Böyle davranmakla, bayramın bütünleştirici özelliğinden istifade etmiş oluruz. Kurban ibadeti aynı zamanda İslam’daki sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir” dedi.

MUTLULUĞU PAYLAŞMAYA ÇALIŞMALIYIZ
Belediye Başkanı Bildik ise, “Kurban, Allah için dostluğun, kardeşliğin, paylaşmanın en güzel göstergesidir. Bu bakımdan kurban bayramlarında ayrıca kesmiş olduğumuz kurbanların etlerini üçe bölerek üçte birini fakirlere ve komşularımıza dağıtmaya, üçte birini dostlarımıza evimizde ikram etmeye, üçte birini çoluk çocuğumuzla aynı sofra etrafında toplanarak mutluluğu paylaşmaya çalışmalıyız. Bu dinde müstehap bir davranış olarak kabul edilmiştir.”

Haber Burak Can

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x