Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sulakyurt

Sulakyurt’ta çeltik hasadı yapıldı

Sulakyurt ilçesine bağlı Yeşilli Köyü’nde çeltik hasadı başladı. İlk çeltik hasadına katılarak Biçerdöver kullanan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu çiftçilere bol bereketli bir sezon temennisinde bulundu. Kırıkkale genelinde yaklaşık 6 bin dekar alanda çeltik üretimi yapıldığına işaret eden Vali Tekbıyıkoğlu, bu sezonda 4 bin 700 ton çeltik rekoltesi beklediklerini söyledi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sulakyurt ilçesine bağlı Yeşilli Köyü’nde çeltik hasadı başladı. İlk çeltik hasadına katılarak Biçerdöver kullanan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu çiftçilere bol bereketli bir sezon temennisinde bulundu. Kırıkkale genelinde yaklaşık 6 bin dekar alanda çeltik üretimi yapıldığına işaret eden Vali Tekbıyıkoğlu, bu sezonda 4 bin 700 ton çeltik rekoltesi beklediklerini söyledi.

“BEREKETLİ BİR HASAT DİLİYORUM”

Sulakyurt İlçesi Yeşilli köyünde yapılan çeltik hasatına katılan Vali Tekbıyıkoğlu, çeltik tarlasında rekolte hakkında bilgiler aldı. Çeltik hasatı öncesi çiftçi Hasan Hüseyin Yılmaz tarafından tarım dronu ile nasıl ekim yapıldığı hakkında Vali Tekbıyıkoğlu’na bilgi verildi. Biçerdöver kullanarak çeltik hasatının başlangıcını gerçekleştiren Vali Tekbıyıkoğlu, çeltik ekimi yapılan dekarlar hakkında da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Tekbıyıkoğlu, “İlimizde çeltik üretiminin yapıldığı tek ilçemiz Sulakyurt ilçemiz. Bu bölgede 3-4 tane köyümüzde çeltik ekimi yapılıyor. Bu sene rekoltemiz oldukça iyi düzeyde, 4 bin 700 ton civarında. İlimizde yaklaşık 6000 dekara yakın miktarda çeltik üretimi yapılıyor. Çiftçilerimiz, devletimizin fiyatlandırmalarından oldukça memnun durumda, kendileri bu durumdan duyduğu memnuniyeti bana ilettiler. Çiftçilerimize bereketli bir hasat diliyorum” dedi.

“VATANDAŞIMIZ EN KIYMETLİSİNE LAYIK”

Yeşilli köyünde gerçekleştirilen çeltik hasatının ardından beraberindeki heyet ile Sulakyurt ilçesine bağlı Güzelyurt köyünde İl Özel İdaresince yapımı tamamlanan Sofularçitliği-Güzelyurt köyü 6.2 kilometrelik beton yolun açılışını gerçekleştiren Vali Tekbıyıkoğlu, daha sonra Güzelyurt köyü içerisine yapılan 10 bin 500 metre kilit parke alanında incelemelerde bulundu. Güzelyurt’ta ilk olarak beton yolun açılış kurdelelerini kesen Vali Tekbıyıkoğlu yaptığı açıklamada, beton yolu kullanarak ulaşımlarını sağlayacak olan vatandaşlara, yolun hayırlı olmasını diledi.  Vali Tekbıyıkoğlu, “Kırıkkale’de yol yapma kapasitemizi bu sene itibariyle iki katı daha artırdık. İnşallah seneye yapacağımız çalışmalar çok daha hızlı şekilde sonuçlanacak. Bu yolumuzun da köylerimize, hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşımız en kıymetlisine layık” dedi. Beton yol açılışında bulunan vatandaşlar Vali Tekbıyıkoğlu’na teşekkürde bulundular.

YOL ÇALIŞMASI YERİNDE İNCELENDİ

Güzelyurt köyünde beton yolun açılışını gerçekleştirilen Vali Tekbıyıkoğlu, açılış sonrası köy konağı önünde düzenlenen yemekte köy sakinleri ile bir araya geldi. Köylü vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Vali Tekbıyıkoğlu, yapımı tamamlanan yolda vatandaşların hız kurallarına riayet ederek yolu kullanmaları hususunda tavsiyelerde bulundu. Güzelyurt köyünde yeni yapılan beton yolu kullanarak Ağaylı köyüne yola çıkan Vali Tekbıyıkoğlu, yol güzergahı üzerinde Sofularçiftliği köyüne bağlı Koru Mezrasında vatandaşlar tarafından karşılandı. Yapımı tamamlanan beton yol sayesinde ulaşımlarının artık çok daha kolay olduklarını belirten vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Tekbıyıkoğlu daha sonra Ağaylı köyü yolunda yapımı devam eden yol çalışmasını yerinde inceledi. Yapılan incelemelerde Sulakyurt Kaymakam Vekili Kerem Tunçer, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz ve ilgili personel hazır bulundu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x