Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Sulakyurt’ta hemşireye darp iddiası

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sulakyurt ilçesinde devlet hastanesinde çalışan bir hemşirenin darbedildiği öne sürüldü. Bulaç, yetkililerden iddialarla ilgili gerekli çalışmanın yapılmasını beklediklerini ifade etti.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Türk Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesinden yapılan açıklamaya göre, Şube Başkanı Murat Buluç, Sulakyurt Belediye Başkanı’nın eşi hemşire H.B’nin darbedildiği iddialarıyla ilgili hastane önünde açıklama yaptı. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin sona ermesi için acil ve ağır yaptırımlar olması gerektiğini sürekli gündeme getirdiklerini belirten Başkan Buluç, “Şiddetin önlenmesi adına çalışma yapılmasını beklerken şiddet uygulayana sahip çıkılması kabul edilemezdir. Bunun çok çirkin bir örneği, ne yazık ki Şerife Cesur İlçe Devlet Hastanesi’nde yaşanmıştır. Hastane temsilcimiz olan bir hemşire arkadaşımız yemekhanede firma çalışanı olan bir şahıs tarafından darbedilmiştir. Bu darp olayını gerçekleştiren kişi aynı zamanda AK Parti Sulakyurt İlçesi Kadın Kolları Başkanıdır” diye konuştu.

GERÇEK SAPTIRILIYOR

AK Parti Sulakyurt İlçe Başkanı Kadir Çakıroğlu da yaptığı açıklamada, Sulakyurt Devlet Hastanesi yemekhanesinde şirket personeli olarak çalışan AK Parti Sulakyurt İlçe Kadın Kolları Başkanı D.E’nin, hemşire H.B’yi darbettiğine ilişkin iddialar ortaya atıldığını, bunun üzerine açıklama yapmak durumunda kaldıklarını bildirdi. Konunun iddia edildiği gibi hasta ve hasta yakını tarafından sağlık çalışanına yapılan bir davranışla herhangi bir bağlantısının bulunmadığını belirten Çakıroğlu, “Şiddete dair suçlamaların gerçeği saptırmaktan başka bir amacının olmadığı ortadadır. Ortada şiddet uygulandığına dair bir kanıt olmadığı gibi ifadeler iftiradan ibarettir. İlçe Kadın Kolları Başkanımız hastanenin yemekhanesinde firma elemanı olarak çalışmakta olup dayanak gösterildiği gibi hasta veya hasta yakını değildir. Aksine şiddete uğradığı yalanı ile kamuoyu oluşturma gayreti içerisinde olan hemşire tarafından sosyal medyada paylaşılan video ile onuru zedelenmiştir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x