Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYahşihan

Sürekli büyüyen tek ilçe Yahşihan

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur Kanal A’da Sosyal Bilgiler isimli programın canlı yayın konuğu oldu. Sungur, Yahşihan İlçesi’nin sürekli büyüdüğünü, sosyal yatırımlarla canlandığını dile getirdi. 

“Sosyal yatırımlar artıyor”

Başkan Sungur program yapımcısı Özlem Özcan’ın ve sosyal medya üzerinden vatandaşın gönderdiği soruları yanıtladı. Sungur Yahşihan büyümeye gelişmeye devam ettiğini söyledi. Sungur, ilçede ırmak kenarında büyük bir park yaptıklarını ve halkın hizmetine açtıklarını belirterek, “Park çok güzel oldu. İyi tepkiler alıyoruz. Şehir gelişirken bizi bir şeyler yapmaya mecbur ediyor. Şehrin gelişimi içinde bizde elimizden gelini yapıyoruz “ şeklinde konuştu. Önemli projelere imza atacaklarını belirten Başkan Sungur, “Tabi ki bizim yatırımlarımız öyle fabrika yatırımı filan değil. Sosyal tesisler anlamında. Irmak kenarına kurulacak tesisler anlamında. Kırıkkale’mizin her anlamda büyümeye ihtiyacı var” dedi.

“Yüzde 70’e yakın büyüme oranımız var”

Başkan Ahmet Sungur ilçedeki nüfus artışının her geçen gün devam ettiğini iller Bankası’ndan gelen gelirin nüfusa göre yeterli olmadığı ve buna rağmen hizmette devam ettiklerini söyledi. Sungur ilçe nüfusunun büyük bir kısmını üniversite okuyan öğrencilerden teşkil ettiğini ancak bu öğrencilerin nüfus kayıtlarını Yahşihan İlçesi’ne aldırmadıkları için gelir anlamında sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Sungur, “İlçe sınırları içindeki günlük hareketli nüfus 70 bin civarında.  Dolayısı ile 17 bine göre gelirimiz var, 70 bine göre giderimiz var. Ortalama en alt limitle iller bankasından gelen ödenek  payından bahsedersek 10 lira olduğunu düşünürsek aylık 530 bin lira zararımız var. Aylık 70 bin nüfusa göre gelirimiz olsa 17 bin ile 70 bin arasında yaklaşık 4 kat var. İlçemize dört kat daha fazla hizmet etmek şansına sahip oluruz. 23 bin öğrencimiz var. Bunların 8 bini ilçe sınırlarında kalıyor. Ama sadece 700’ü bizim ilçe nüfusuna dahil. Ne kadar ilçe nüfusuna kayıt olunması yönünde telkinde bulunsak da bunu başaramıyoruz. Bu noktada zorlama şansımızda yok” şeklinde konuştu.

“3 yıldır öğrencileri ikna etmeye çalışıyoruz”

Başkan Sungur öğrencilerin kayıtları ile ilgili olarak üç yıldır bir çalışma içinde olduklarını belirterek “Yaklaşık üç yıldır bu konu üzerinde çalışıyoruz. Yurtlarda kalan öğrencilerle bazen ben, bazen arkadaşlarım toplantı yapıyor. Kayıt yaptırmaları halinde bize ne tür faydaları olacağını anlatıyoruz. Nüfus ne kadar fazla olursa gelir de o derece artış yaşanır. İlçe içerisinde üniversite olduğu için Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçesiyiz diyebilirim” şeklinde konuştu.

“İnşaat en önemli gelirimiz”

Başkan Ahmet Sungur Yahşihan Belediyesinin çok zengin gelire sahip bir belediye olmadığını belirterek  “Biz insanların bahsettiği ve gördüğü gibi zengin bir belediyede değiliz. Bir yıl içindeki emlak gelirim 700 bin 1 milyon bile değil. Birde toplayabildiğin rakam, toplayamadığın rakam var. Benim şuanda alacağım 400 bin su parası var. Emlak değerleri de düşük. Organize Sanayi var faydalanamıyoruz. Üniversite var faydalanamıyoruz . Bizim beslenme kanalımız açıkçası inşaat sektörü. İnşaat sektörünün bittiği gün bizim belediye olarak tökezlediğimiz gündür” ifadesini kullandı.

“Erdoğan benim de idolüm”

Siyasi hayatı hakkında da açıklamalarda bulunan Sungur, babasının da ilçede belediye başkanlığı yaptığını ve kendisinin de aynı hizmet yolunda devam ettiğini belirterek, “İlçemize hizmet etmek en büyük şiarımız. Bunun içinde vatandaşlarımızdan gerekli desteği aldık, almaya devam ediyoruz. Ben ekibimle birlikte ilçenin sorunlarını çok iyi biliyor, iyi istişare ediyor ve çözüyoruz” dedi. Başkan Sungur son olarak Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’da katıldığı mitingde AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’nin daveti ile yer aldığını ifade ederek, “Başbakanımızın büyük bir enerjisi var. Büyük bir miting yaptı. İnsanların büyük bir güveni olduğunu gördüm. Bölgede iki parti olduğunu kendi gözlerimizle görme şansıda yaşadık. Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan; fikri, düşünceleri, davranışları ve siyasi yaşamı ile benim idolüm” şeklinde konuştu.

“Yazarlarla birlikte izledik”

Van ‘da yapılan mitinge ulusal yayın yapan medya mensupları ile izlediğini belirten Sungur, “Savcı Sayan, Ahmet Kekeç (Star Gazetesi) Turgay Güler (Ülke TV/Akşam Gazetesi), Markar Esayan (Yeni Şafak Gazetesi),Kurtuluş Tayiz (Akşam Gazetesi) isimlerle mitingi izleme fırsatı bulduk. Yazarlar bütün mitinglerde aynı manzara ile karşılaştıkların söylediler. AK Parti mensubu olmanın ve partinin bir Belediye Başkanı olmanın mutluluğunu bir kez daha yaşadım. AK Parti halka hizmet için halkı anlayan en iyi parti olduğunu bir kez daha gördüm” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu