Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Suriyeliler dilenmiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale’de yer alan Suriyelilerin dilencilik yapmadığını söyledi.

İHTİYAÇLARI GİDERİLİYOR
Belediye Başkanı Saygılı, bulunan evlerini, ülkelerine, yurtlarını terk etmek zorunda olan Suriyeli, Iraklı ve Afganistanlı göçmenlerin olduğunu söyleyerek, Suriyeli ailelerle ilgili olarak Kardeş Aile Projesi geliştirdiklerini dile getirdi. Çok şükür ilimizde hiçbir Suriyeli misafirlerin dilencilik yapmadığını belirten Saygılı, “İhtiyaçlarını biz burada giderebiliyoruz ve Kırıkkale halkı bu manada bu göçmenlere, bu mültecilere sahip çıktı” diye konuştu.

YARDIMLAR BELEDİYE ARACILIĞIYLA YAPILIYOR
Başkan Saygılı, Ramazan ayı boyunca Kırıkkale’deki hayırseverlerin ihtiyaç sahiplerine kendi yardımlarının ulaştırılması için Kırıkkale Belediyesi’ni tercih ettiklerini belirterek, “Sosyal konsey marifetiyle bizde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderdik. Hatta Kırıkkale’deki diğer sosyal amaçlı derneklerle de koordinasyon sağladık”

SOSYAL KART HAZIRLANIYOR
Sosyal Market yapma projesinde son noktaya gelindiğini ifade eden Saygılı, “Aş evi marifetiyle ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyorduk ama çok büyük bir israf oluyordu. Bizde bunu biraz daha düzenleyerek gerçekten yemek yapamayacak mağdur ya da yaşlı olan insanların bizzat evine götürüp teslim edeceğiz. Onun dışında ihtiyaç sahiplerinin 1 aylık gıda ihtiyaçlarıyla ilgili bir sosyal kart hazırlıyoruz ve sosyal marketimize gelip o ihtiyaçlarını alabilecekler”

ÜRETEN BAYANLARA PAZAR
Sosyal projelerinin de birisinin de sadece bayanlardan oluşan bir pazar oluşturacaklarını belirten Saygılı, “Bu manada çalıştık, bu ayın içerisinde ilkini açacağız. Yani köylerde, evlerde bayanlar üretmiş oldukları ürünleri Kırıkkale’de bir pazarda satmaya başlayacaklar. Satıcılar, üreticiler tamamıyla bayan olacak. Bu açıkçası hanımlardan gelen bir taleptir. Kısmet olursa bu ayın sonunda ilk pazarımızı açmış olacağız. 15 günde bir bunu devam ettirmek istiyoruz. Eğer talep çok olursa haftalıkta kapalı Cumartesi pazarımızda haftalığa da indirebiliriz” dedi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu