Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür Vekili Neslihan Akdemir, Karaahmetli Tabiat Parkı’nda çalışmaların devam ettiğini ve parkın ziyaretçilerini beklediğini söyledi.

 

GEZİLİP GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLERDEN BİRİSİ

Akdemir, yaptığı açıklamada, parkın 2012 yılında 2 milyon lira harcanarak yapıldığını ve kentte gezilip görülmesi gereken yerlerden birisi olduğunu belirtti. Kapulukaya Baraj Gölü’nün parka ayrı bir güzellik kattığına dikkati çeken Akdemir, şunları kaydetti: “Buranın korunması için elimizden geleni yapıyoruz. Geven, kuduz otu, Ankara çiğdemi, ayı pençesi gibi Kırıkkale’ye özgü olan bitki türleri burada da bolca var. Ayrıca nesli tehlikede olan su samuru da görünüyor”

 

DOĞA İLE BAŞBAŞA

“Parkın içinde 37 kamelya,100 piknik masamız, 20 çatılı masalarımız, mescit, manzaralı terasımız, yağmur barınaklarımız, barajı görüp seyredecek şekilde seyir teraslarımız mevcut. Buraya gelen insanlarımızın her türlü ihtiyaçları karşılanacak şekilde dizaynedildi. Burayı ziyaret eden vatandaşlarımız her türlü pikniklerini yapabilecekleri doğa ile baş başa kalabilecekleri bir yer. Ayrıca olta balıkçılığı da yapabilirler. Geçen seneye nazaran ziyaretçi sayımızda 10 kat artma oldu, daha da yükseleceğine inanıyoruz” dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x