Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Tatbikatta Keskin’deki deprem senaryo edildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliğinin (İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) koordinatörlüğünde yürütülecek olan Bölgesel Düzey Masabaşı ve Saha Tatbikatı 2019 masa başı tatbikatıyla başladı. Masa başı tatbikatında Keskin ilçesinde gerçekleşen 6.0 şiddetindeki deprem senaryo edilirken, tatbikat başarıyla gerçekleştirildi. Tatbikata Kırıkkale başta olmak üzere Ankara, Eskişehir, Bolu, Çankırı illerinden de katılım gerçekleşti.

MASA BAŞI TATBİKATIYLA BAŞLADI

TAMP-Bölgesel Düzey Masabaşı ve Saha Tatbikatı 2019 Kırıkkale’de başladı. 2 gün devam edecek tatbikatın ilk gününde Masa başı tatbikatı gerçekleşti. Tatbikat Vali Yardımcısı Şahin Arsal, Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bolu ve Çankırı illerinden ekiplerin katılımıyla başlatıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde kurulan ana merkezden yönlendirilen tatbikatta Keskin ilçesinde meydana gelen 6.0 şiddetindeki deprem senaryo edildi. Konuyla ilgili bilgiler veren İl Müdürü Coşkun “Türkiye Afet Müdahale Planı gereği İl afet müdahale planı içerisinde yer alan, 26 yerel düzey hizmet grubu planlarından sorumlu ana ve destek çözüm ortaklarının görev ve sorumluluklarını, hizmet gruplarının diğer hizmet gruplarıyla olan ilişkilerini güçlendirmesini, Afet ve acil durumlara müdahale süreçlerini, etkin ve etkili müdahale için gerekli olan hizmet grup teşkilini ekipman ve insan kaynakları kapasitesini görerek,  mevcut ve ihtiyaç duyulan kapasiteyi sunmaktadır” diye konuştu.

AYNI SİSTEM ÜZERİNDEN HABERLEŞME SAĞLANDI

Tatbikat hakkında bilgiler veren İl Müdürü Coşkun “İl Afet Müdahale Planı ana çözüm ortağı tüm kurum ve kuruluşların aynı sistem üzerinden haberleşmesine ve süreçleri yönetmesine imkan sağlayan Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi kısaca (AYDES) yazılımının da kullanılmasıyla, Bölge sorumlumuz Ankara İl Müdürlüğü Koordinasyonunda Kırıkkale merkezli olarak Eskişehir, Bolu, Çankırı illerinin de  katılımıyla seviye 2 olarak,  23 araç 180 personelle 10 ayrı nokta da icra edilecektir. Tatbikatımızın ilk günü olan 26 Haziran da tüm paydaşlarımız ile gerçekleştirdiğimiz masabaşı tatbikatı ile;  Afet ve acil durumlarda görev alacak olan, özellikle de karar verme mekanizması içinde yer alan görevlilerin katıldığı, karşılıklı görüş alışverişi ve soru cevap oturumlarına imkân sağlayan, görevlerin, sorumlulukların, planların işlerliğinin, beklenmedik olaylara cevap verme durumlarının, karar verme ve koordinasyon unsurlarının test edilmesi gerçekleştirilmektedir.

SAHA TATBİKATI BUGÜN

İl Müdürü Coşkun “Tatbikatımızın ikinci ve son günü olan bu gün ise ana çözüm ortaklarımızın operasyon ekipleri ile gerçekleştireceğimiz saha tatbikatı ile;  İlimizde olası afet ve acil durumlara ilişkin olarak hazırlanan Kırıkkale TAMP Planlarının uygulanabilirliğinin, karar vericiler, koordinasyon birimleri ve saha ekipleri arasındaki koordine ve uyumun en gerçekçi şekilde test edilmesi olacaktır. Tatbikata katılacak ekipler Bahşılı Trafik Eğitim Parkı yanına oluşturulan hareket merkezine konuşlandırılmıştır. AFAD Ankara mobil iletişim tırı, Türkcell’e ait mobil koordinasyon aracı, Bolu, Eskişehir,  Çankırı illerine ait KBRN ve kurtarma araçlarının iştirakiyle; Kırıkkale Büyük Şehir Parkında ‘‘Arama kurtarma’’  ve İl Özel İdaresi garaj sahasında ‘‘KBRN-Dekontaminasyon’’  tatbikatları icra edilecektir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x