Gündem

Teknede İftar Nasıl Yapılır?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Teknede iftar nasıl yapılır? Teknede iftar yapmak son dönemlerde ramazan aylarında birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Gün boyu oruç tutan arkadaşlar, aileler veya işletme çalışanları iftarda hem güzel bir boğazda tekne turuna çıkmak hem de iftarda keyifli vakit geçirmek için bu tip bir iftarı tercih edebilirler.

Bunun için yapılması gereken bir tekne ya da yat kiralama acentesi bulmaktır. Burada kiralama sorumlularıyla nasıl bir tekne aradığınız, kaç kişi katılacağınız, ne kadar süre ile kiralama hizmeti alacağınız konusunda bilgi verilir. Bu durumda acentedekilerde teknede iftar için size belli bir tarih ve fiyat sunarlar. Bu fiyat katılım gösteren kişiler tarafından ödenir ancak temsilci bu fiyatta ödemeyi toplayarak önden vermektedir. Bu sayede belirlenen günde, iftar öncesinde tekneye misafirler gelir.

İftar yemeği sonrasında herkes boğazda tekne turunun tadını çıkarır. Müzik ve dans ile eğlenir. İsteğe bağlı olarak ekstra ramazan eğlenceleri ve canlı müzik gibi seçenekler de bulunmaktadır. Ancak bu seçenekler çoğunlukla ekstra fiyata eklenerek ödeme miktarını arttırabilmektedir.

Teknede İftar Fiyatları

Teknede iftar fiyatları ne kadar? Tekne ya da yatta iftar yemeği vermek oldukça keyifli olsa da fiyat değişimi her iki gemi türünde de farklılık göstermektedir. Tekneler çoğunlukla yatlara oranla düşük insan kapasitesine ve alanına sahiptir. Bu anlamda ortalama 10 ile 30 kişi arası katılımda tekneler yeterli olacaktır. Yapılan boğazda tekne gezisi iftar süresince olduğu için saatlik kiralama yeterli olacaktır.

Lüks bir teknede iftar keyfi istiyorsanız tekne yerine yat kullanımı tercih edebilirsiniz. Yatlar çoğunlukla geniş yapılı, çok sayıda misafirin katılım sağlayabileceği gemi türleridir. İçerisinde 10 kişiden başlayarak yüzlerce kişinin katılım sağlayabileceği boyutlarda yatlar da bulunmaktadır. Yat fiyatları da buna bağlı olarak hem yemek servisi hem de çok sayıda misafire verilen hizmet nedeniyle yüksek fiyatlandırılmaktadır.

Ramazan ayında iftar yemeği için boğazda tekne gezintisi ya da yat turu yapmak keyifli vakit geçirmek için ideal bir yöntem olacaktır. Burada insanlarla sohbet edebilir, danslar ederek şarkılar söyleyebilirsiniz. Boğazın manzarasında İstanbul’un görkemli yapısına bir kez daha şahit olmak teknede iftar yemeğine çıkan herkes için mümkündür.

Teknede İftar yemeği Nasıl Hazırlanır?

Teknede iftar yemeği nasıl hazırlanır? Çoğu teknede yapısına bağlı olarak düzenli seferler ve turlar düzenlendiği için aşçılar ve yardımcıları bulunmaktadır. Bu aşçılar katılacak kişi sayısına göre ve belirlenen menüye göre yemekler hazırlayarak iftar saatinde hazır hale getirmektedir. Ancak bazı teknelerde özellikle de az katılımın olduğu teknelerde aşçılar bulunmayabilir.

Bu durum tamamen acentenin sorumluluğundadır. Acente eğer bir aşçı yoksa yemekleri anlaşmış oldukları catering şirketinden hazırlatarak iftar saati öncesinde tekne personeline ulaştırmak zorundadır. Böylece iftar saatinde önceden belirlenmiş olan menü misafirlere hazırlanmış olur.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x