Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Turizm Haftası gezi ile kutlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve bu yılki 40’ncısı kutlanan Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle Kırıkkale’de de kutlandı.

 

Kırıkkale Turizm İl müdürlüğü Turizm  Haftası Etkinliklerin Çerçevesinde Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik  Anadolu  Lisesi, Osman Gazi Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencilerine Anadolu Medeniyetlerin  Beşiği  Olan Hititlerin Başkenti Hattuşaş’a gezi düzenledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle il içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

 

RESİM ÇEKİNDİLER

Geziye  katılımcı öğretmenler:  Zeliha Kurnaz, Gül  Saçal, Ahmet Poyraz, Osman Çağrı eşliğinde  İlk durak Çorum Boğazkale, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan  gezi heyetini ilçesinde karşıladı.  İlk olarak ilçesindeki Boğazköy müzesini beraber gezen kaymakam gezi heyetine öğlen yemek ikramında bulundu. Gezi heyeti ile bol bol sohbetler edip günün anısına resim çektirdiler. Gezi süresince tarihi yerleri tanıtılmasında rehber görevlendirdi. Çorum-Hattuşaş’daki  gün boyu gezide   M.Ö 3000-4000 yıllarında  Hitit Uygarlığının başkenti Hattuşaş’da Büyük Mabed, Aslanlı Kapı, Yer Kapı, Sfenks Kapı, Kral Kapı, Büyük Kale’yi ve Yazılıkaya’da Açık Hava Tapınağı, Boğazkale, Hitit Şehri, Fırtına Tanrısı Mabed’i, gezilerek, gezin  son durağı  Çorum İli merkezdeki Alacahöyük  Müzesi  Kereb-i Gazi türbesi ile Çorum oldu.

 

ORTAK MESAJ

Gezideki öğrenciler ortak bir mesaj vererek, tarihimizin izlerini taşıyan bu kültürü bizlere gezme imkanı sunan Kırıkkale valiliği ilgili birim müdürlüklerine ve İl Kültür ve  Turizm Müdürü Yahya Kemal Er’e teşekkür ettiler. Öğretmenler  Zeliha Kurnaz, Gül  Saçal, Ahmet Poyraz, Osman Çağrı  ortak  açıklamalarında ise “Anadolu Medeniyetleri konusunu öğrencilerimizin daha iyi anlaması için, yakın İlimizde bulunan Hitit Medeniyetinin Başkenti Hititlerin yaşam biçimleri hakkında fikir edinildi, Hattuşaş’ta ki tarihi kalıntıları gördüler. Arkeologlar tarafından yapılan kazılarda ortaya çıkarılan manastır, saray, kale kapısı, duvar, tünel ve yazıt parçalarının geniş bir tepelik alana yayılmış olduğu M.Ö. 2000 yılında yaşayan Hititlerin tüm Anadolu’ya yayılmış olduğu, 30 bin yazıtın, Hititlerin yaşamı ortaya koyduğunu bu gezide öğrencilerimizle gördük.  Hititlerin en önemli tanrı heykellerinin Yazılıkaya’da bulunduğu ve bazı tanrıların anlatıldığı yazıda, Hititlerin savunmasının da ne kadar güçlü olduğunu yazılan hitabelerden okuduk. Türkiye’ye bir kültür mirasının kaldığı,  görmüş olduk” dediler.

 

Haber: Arif Çakıroğlu

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x