Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

‘Türkiye’yi yarınlara taşımak zorundayız’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Gazi Eroğlu’nu resmen açıkladı. Uysal katıldığı aday tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Uysal, “Türkiye’nin sanal gündemler içerisinden değil gerçek gündemi içerisinden bir siyaset yapmayı önümüze koyduk” dedi.

COŞKULU KARŞILAMA

Uysal geldiği Kırıkkale’de büyük bir coşkuyla karşılandı. Uysal ile birlikte, Genel Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karakaçan, Basın Müşaviri Emin Varol, Özel Kalem Müdürü Hasan Kaleli, Genel Başkan Danışmanı Selim Kaplanoğlu ve Genel Başkan Danışmanı Yalçın Taze’de Kırıkkale’ye geldi. Gültekin Uysal’ı ve Gazi Eroğlu’nu davulla zurnayla karşılayan partililer birlik beraberlik havası estirdi.

‘VARLIĞIMIZI İLELEBET SÜRDÜRMELİYİZ’

Uysal, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından Berkay Düğün Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım Programına katıldı. Tanıtım programında yaptığı konuşmada, siyasetin zor bir sanat olduğunu belirterek, meşakkatli bir yolculukta bulunduklarını söyledi. Zamanı iyi kavrayıp, milletin taleplerini iyi idrak ederek, dünyanın değişen şartlarını iyi anlayıp, milletle yeni bir siyasi aklı nasıl buluştururuz çabasında olduklarını ifade eden Uysal, şöyle konuştu, “Milletin bu topraklardaki varlığını daha da iyi noktaya taşımak için mücadele veriyoruz. Türkiye her dakika tartışmaların, çatışmaların olduğu sancılı bir coğrafyada varlığını sürdürüyor. Ümidimiz o dur ki ilelebet varlığımızı sürdürelim. Milleti zengin, devleti kuvvetli bir unsur olarak varlığımızı sürdürelim. İşte siyaseti de bunun için yapıyoruz. Milletin önceliklerini öne alarak siyaset yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu millete imkânlar yaratmak için siyaset yapıyoruz. Oysa bugün siyasetin geldiği noktadan şikâyetçiyiz. Milletimizin de şikâyetçi olduğunu biliyoruz. İşte sıkışan bu iklim içinde dün olduğu gibi bugün de anahtar olacak harekette bu paslanmış kilitleri açacak hareket yine büyük demokratlardır”

‘SİYAH İLE BEYAZIN ARASINA…’

Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Siyaseti siyah ile beyaz arasına sıkıştıran Türkiye’nin her meselesini bir var olma yok olma meselesi haline getirenler Demokratik tavır alanlarını genişleteceğimiz siyasete maalesef kolay siyaseti gerçekleştirmişlerdir. Siyasi rekabet haline getirmişlerdir. Dün olduğu gibi bugünde oyunu aldığımız insanları değil alamadığımız insanların da yanında olduk ve yanlarında olmaya devam edeceğiz’’

‘YENİDEN GÜÇLENDİRECEK İRADE…’

“Türkiye’yi yarınlara taşımak zorundayız” diyerek konuşmasına devam eden Uysal, “Siyasette meselemiz sadece içinde bulunduğumuz siyasette bir koşuşturma değildir. Her millet kendi rönesansını kendi tarihine göre yapar. Her millet bir tarihsel çizgisi içinde geleceğini inşa eder. Türkiye’ye yeniden derinlik katacak güçlenecek irade bizim irademizdir. Milletimizin her vatandaşını hür ve eşit şekilde tanıyarak, insanlarımıza sahip olduğu üretime kapasitesini bireysel özgürlüğü kazandıracağız” şeklinde konuştu. Uysal, milletin hayrına olacak her harekette milletle beraber olduklarını vurguladı. Türkiye’de hâkim olan siyasi anlayışın etnik, dini, siyasi ve ideolojik ayrışımlar üzerine olduğunu öne süren Uysal, şöyle devam etti; “Bunun karşısına pozitif bir siyasetle milletin adına ‘doğruya doğru, yanlışa yanlışa’ diyebilmekten aldığımız kuvvetle Türkiye’de makul çoğunluğun sesi olmak adına pozitif bir siyaseti ortaya koymaya gayret ediyoruz. Çiftçilerimizin, sanayicilerimizin meselesi olduğunu biliyoruz. Gençlerimizin hayali var. Çünkü biliyoruz ki kadınlarımızın sorunları var. İşte bu sorunlar üzerinden Türkiye’nin sanal gündemler içerisinden değil gerçek gündemi içerisinden bir siyaset yapmayı önümüze koyduk”

‘BELEDİYENİN KAPISI HALKA AÇILACAK’

Ardından kürsüye gelen Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Gazi Eroğlu, 30 Mart 2014 tarihinin Kırıkkale için Kıratla şahlanış günü olacağını söyledi. Eroğlu Kırıkkalelileri DP çatısı altında buluşmaya çağırdı. Eroğlu; “Belediyeye geldiğimiz anda kapılar halka açılacak halkla birlikte ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün ne isek yarında o olacağız. Kırıkkale’ye ne yapılması gerektiğini biliyorum. Projelerimiz hazır. İnşallah 30 Mart seçimleri sonrası Kırıkkale’yi şahlandıracağız” dedi.

‘PROJELERLE BÜYÜYECEĞİZ’

Kırıkkale için projeleri olduğunu belirten Eroğlu, “ İçme suyu, toplu taşıma aracı, ota park, yeşil alanlar ve spor sahalarının çoğaltılması, spor ve sporcuların yanında olmak, yardıma muhtaç ailelere ücretsiz imkânlar, her mahalleye halk eğitim merkezi ve ev hanımlarının vakit geçire bilmesi için mahalleler sosyal aktivite alanları, Kırıkkalespor’umuzu yeniden o güzel günlerine çıkarmak için gerekli bütün desteği vereceğiz’’dedi.

‘BÜYÜK BİR SÜRPRİZ YAPACAĞIZ’

Kürsüye son olarak İl Başkanı Hayati Çimen çıktı. Çimen şöyle konuştu; “Tüm yüreğimle Belediye Başkan adayımız Gazi Eroğlu’na katılıyorum. Ben İl Başkanı olarak üzerime düşeni yapmaya hazırım. Geçmişte milletvekilliği yapmış, partimize gönül vermiş, Kırıkkale’nin her taşında emeği olmuş parti büyüklerimle Belediye Başkan adaylığını görüştüm. Onlarda DP Kırıkkale Belediye Başkan adayı  Gazi Eroğlu’nun sonuna kadar yanında olacağını söylediler. Bu bizi mutlu eden bir gelişme tabi ki. Yakın bir zamanda kendileri de İl teşkilatına gelip Belediye Başkan adayı Gazi Eroğlu ile görüşeceklerini, birikimlerini paylaşacaklarını belirttiler. İnanıyorum ki, DP Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçiminde büyük bir sürpriz yapacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın”

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu