Manşet

Üç Kişinin Öğlen Yemeği 2 Bin Lirayı Buluyor

Ülkemizde ve Kırıkkale'de son dönemlerde artan restoran ve cafe fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Fiyatlardaki tutarsızlık ve fahiş artışlardan dolayı vatandaşlar isyan etti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ülkemizde ve Kırıkkale’de son dönemlerde artan restoran ve cafe fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Fiyatlardaki tutarsızlık ve fahiş artışlardan dolayı vatandaşlar isyan etti.

Ülkemizde sosyal medyada çığ gibi büyüyen boykot çağrıları ile birlikte vatandaşlar 20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve cafelere gitmeme kararı almıştı. Bu eylemin ardından Kırıkkale’de bazı restoran ve cafeler fiyatları düşürmeye hazırlanıyor.  Vatandaşlar cafe ve restoranlarda fiyatlarının istenilen düzeye gelmesi için boykot eylemini sürdürmeyi planlıyor. Kırıkkale’de cafe ve restoranlarda çayın 20-30 ₺ fiyat aralığına ulaşması vatandaşların tepkisine yol açıyor. Diğer yandan restoranlarda üç kişinin yediği öğlen yemeği yaklaşık 2000 ₺’yi buluyor. Boykotun uzun vadede fiyatların düşüşüne yol açacağı düşünülüyor. Fahiş fiyata karşı önlemler alan Ticaret Bakanlığı 2024 yılı başında 52 bin 500 TL olan alt sınırın meclise sunulan düzenlemeyle 80 bin ₺’ye çıkarılması bekleniyor. Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlarla ilgili olarak fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine ilişkin yaygın ve yoğun denetimler 2024 yılında da hız kesmeden devam edecektir, açıklamasında bulundu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x