Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Ulaşım zammı mahkemelik

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale de şehir içi Minibüs ücret tarifesinde yapılan artışa Kırıkkale Belediyesi itiraz etti. Belediyenin itirazına rağmen alınan karar mahkemeye taşınıyor.

KARAR BELEDİYEYE BİLDİRİLDİ

Encümenden; Minibüsçüler Odası Başkanlığı şehir içi minibüs ücretlerine zam yapılması için Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanlığına müracaat ederek 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanununun 62. maddesine istinaden Esnaf Odası Komisyonu Şehir içi Minibüs ücretlerine 1.50 TL den 2.00 TL ye öğrenci ise 1.40 TL den 1.75 TL ye yükseltildi. Esnaf Odası Başkanlığının alınan kararı Belediye bildirildi.

İLERİ TARİHE ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Belediye Encümeni Minibüs ücretlerindeki artışın fazla olduğundan karara itiraz etti. İtiraz üzerine Kırıkkale Valiliği Ticaret Odası Başkanlığında Vali yardımcısı Osman Akbaş Başkanlığında Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Köstekli’nin oluşturduğu komisyonda Minibüs zammı görüşüldü. Komisyonda Kırıkkale Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Albus Aydın Belediye adına gelen zamma itiraz gerekçelerini anlattı. Minibüs zammının vatandaşa ek bir yük getireceği ve zammın ileri bir tarihe ertelenmesini istedi.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ ANCAK…

Ardından Belediyenin itirazı oylamaya sunuldu. Vali  Yardımcısı Osman Akbaş Minibüs zammına ret oyu kullanırken Sanayi Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök ile Esnaf Sanatkarlar Odası Süleyman Köstekli kabuloyu kullanması sonucu ikiye bir oyla zam yürürlüğe girdi. Tüm itiraz haklarını kullanan Kırıkkale Belediyesi ise son olarak Minibüs zammını Hukuki yoldan Mahkemeye taşıdı. Böylece Şehir iç Minibüs zammındaki son artışına kararı yargı verecektir.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu