GündemKırıkkaleManşet

Ülkemizde kaliteli ürünler var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Kolat “Ürün Güvenliği Haftası” Dolayısıyla Düzenlenen Programa Katıldı,  Ürün Güvenliği Haftası münasebetiyle Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, Mehmet Varlıoğlu İlkokulunda bir program düzenlendi.

 

ÜRÜN GÜVENLİĞİ HAFTASI

Düzenlenen programa; Vali Ali Kolat, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan şahin, davetliler ve öğrenciler katıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin; Bu sene 12-16 Ekim tarihleri arasında tertip edilen hafta boyunca Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce öğrencilere yönelik bilgilendirme sunumları, özendirme malzemeleri dağıtımı, AVM’lerde ve Cumhuriyet Meydanı’nda broşür dağıtımı, sanayiciler ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantılarının yapıldığını söyledi.

 

ETKİNLİK DÜZENLENDİ

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise, okullarda böyle eğitici programların yapılmasının çocukların gelişimi açısından çok önemli olduğunu belirterek, programı düzenleyenlere teşekkür etti. Programda konuşan Vali Ali Kolat; “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız 12-16 Ekim tarihleri arasını “Ürün Güvenliği Haftası “olarak ilan etmiştir. Üretilen sanayi ürünlerinin kaliteli olması, çevreye ve insanlara zarar vermemesi hususunda dikkatleri bu konuya çekmek için böyle bir hafta düzenleniyor. Dolayısıyla bizlerde bu haftanın etkinlikleri çerçevesinde sizlerle birlikteyiz” diye konuştu

 

KOLAT HEDİYE DAĞITTI

Kolat yaptığı konuşmada,  “Bu çerçevede siz ürettiğiniz ürünleri kaliteli üretirseniz, hem satmakta zorlanmazsınız hem de çevreye ve insanlara daha çok fayda sağlamış olursunuz. Ama kalitesiz bir ürünü piyasaya sürerseniz, herkes onun zararını görür. Son yıllarda ülkemizde ciddi manada ihracatımız artmıştır. Çünkü üretilen ürünlerimiz son derece kalitelidir. Bu ürünlerin kaliteli olabilmesi içinde denetim birimlerimiz vardır. Yani bir ürün üretilirken, belli bir kalite de olması elbette ki zorunludur. Ama bir bakıyorsunuz ürettiği ürünü daha ucuza mal etmek için onun kalitesini daha düşük yapabiliyorlar. Bu ürünleri kullanırken, bizlere zarar veriyor. Ama her şeyden önce de aldığımız ürünleri de doğru kullanmakta önemlidir. Ürünleri seçerken, alırken belgelerine bakmak lazım. Aldığımız ürünün üzerinde TSE yazıyorsa, o ürünün, kontrolden ve denetimden geçmiş olduğu anlamına gelir. Belki aldığınız o ürün biraz pahalı olabilir ama güvenlidir” şeklinde konuştu Konuşmalardan sonra, Piyasa Gözetimi ve Denetimi Uzmanı Selçuk Sayıner, ürün güvenliği hakkında davetlilere ve öğrencilere bir sunum yaptı. Daha sonra, Vali Ali Kolat, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu