Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimKültür Sanat

Ülkü ocaklarından rektör Aslan’a teşekkür

Fuat Sezgin Yılı etkinliklerini organize edecek olan Kırıkkale Üniversitesinde çalışmalar sürdürülürken, Üniversitenin girişinde bulunan ‘Prof. Dr. Beşir Atalay Kampüsü’ isminin üzerine asılan pankart dikkatlerden kaçmadı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Fuat Sezgin Yılı etkinliklerini organize edecek olan Kırıkkale Üniversitesinde çalışmalar sürdürülürken, Üniversitenin girişinde bulunan ‘Prof. Dr. Beşir Atalay Kampüsü’ isminin üzerine asılan pankart dikkatlerden kaçmadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Başkanı Tolgahan Toraman, rektör Ersan Aslan’a teşekkür ederek “Bizler inanıyoruz ki, Rektör Bey; bu güzide ismi (Fuat Sezgin) tamamen üniversitemize kazandıracak ve hemen girişte yer alan yere altın harflerle yazdıracaktır” diye konuştu.

GÖRÜŞMELERDE BULUNULMUŞTU

Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’nın koordinesini üstlenen Kırıkkale Üniversitesinin girişinde bulunan Kırıkkale Üniversitesi Prof. Dr. Beşir Atalay Kampüsü yazısında Prof. Dr. Beşir Atalay Kampüsü yazısının üstü Sezgin’e ait bir sözle kapatıldı. Atılan adımı olumlu bulduklarını belirten Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Başkanı Tolgahan Toraman bir açıklama yaparak Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’a teşekkür etti. İl Başkanı Toraman açıklamasında “Kırıkkale Üniversitesi’nin ana girişinde bulunan ve kampüsün genel olarak adlandırıldığı isim Kırıkkale Üniversitesi rektörü  Prof. Dr. Ersan Aslan Bey tarafından, Prof.Dr.Fuat Sezgin ismi ile kapatılmak suretiyle kaldırılmıştır. İsmin yazıldığı günden bu yana Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Başkanlığımız ve medyamızın gayretli çabaları ile kaldırılması istenmiş, gerekli yerlerle hukuki açıdan görüşmeler yapılmıştır. Bu yüzdendir ki, bu ismin üniversitemize yakışmadığını her platformda dile getirmiştik. Prof. Dr. Ersan Aslan Bey,  Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünden 1983’te mezun olduktan sonra, 1988 yılında Kırıkkale Meslek Yüksekokulunda öğretim görevlisi olarak atanmış Kırıkkalemize bizlere hiç de uzak olmayan birisidir. 1998 yılında Kırıkkale Üniversitesinde Doçent ünvanını alarak, bugün geldiği noktaya gelirken adeta başarısını perçinlemiştir. 6 Eylül 2018’de daha önce yardımcılığını yaptığı Kırıkkale Üniversitesinin Rektörlüğü’ne Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey tarafından atanmıştır” ifadesini kullandı.

ALTIN HARFLERLE YAZDIRACAKTIR

Toraman açıklamasının devamında ise “Prof. Dr. Ersan Aslan Bey, her alanda bilime ve bilim adamına önem göstermiş örnek bir kişi olmasının yanında 6 Temmuz 2011`de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunmuştur. Güzide Bursa İlimizin yetiştirdiği Rektörümüz, Prof. Dr. Aslan`ın, Makine Tasarımı Kalite Kontrol, Bilgisayar Kontrollü Takım Tezgahlarının Programlanması ve Son İşlemci Tasarımı ile Bilgisayar Destekli Tasarım konularında yayımladığı, çevirisini ve editörlüğünü yaptığı beş kitabı bulunuyor.  Böyle yetenekli bir kişinin pek tabii üniversite mahiyetinde vereceği isim de bilim ve yetenek alanında kendisini geliştirmiş bir kişi olacaktı. Üniversitemize yeni verdiği ismin kahramanı ise 2018 Temmuz ayında 94 yaşında hayatını kaybeden İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin Beydir. Mazisi başarılarla dolu olan bu kahramanın isminin üniversitemizde yer alması bizleri haliyle mutlu etmiştir. Bizler inanıyoruz ki, Rektör Bey; bu güzide ismi tamamen üniversitemize kazandıracak ve hemen girişte yer alan yere altın harflerle yazdıracaktır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x