Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

İŞKUR 6 bin 302 kişiyi işe yerleştirdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’na katılmak üzere Kırıkkale’ye gelen İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya bir önceki yıla oranla istihdamda yüzde 18’lik artış olduğunu söyledi. Kırıkkale ile ilgili rakamları da paylaşan Genel Müdür Uzunkaya, İŞKUR’un Kırıkkale’de 2002 yılında 55 olan işe yerleştirme sayısının 2018 yılında 6 bin 302 kişiye yükseldiğine dikkat çekti.

İSTİHDAMDA BÜYÜK MESAFE KAT EDİLDİ

Kırıkkale İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. Kırıkkale Valiliğinde yapılan toplantıya Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “Türkiye genelinde 2017 yılında 1 milyon 57 bin 249 kişiyi istihdam etmiştik. Bu rakamı 1 milyon 247 bine çıkardık. Yani bir önceki yıla göre yüzde 18’lik istihdam artışı gerçekleştirdik” diye konuştu. Uzunkaya, Kırıkkale Valiliği’nde düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, kurum olarak her gün yeni başarılar elde etmek mecburiyetinde olduklarını ifade etti. İşsizlik konusunda alınması gereken çok uzun bir mesafe, istihdam için atılacak çok büyük adımlar olduğunu dile getiren Uzunkaya, buna rağmen son 15 yılda tüm meselelerde olduğu gibi istihdamda da büyük mesafe kat edildiğini söyledi.

 

ARACILIK YAPAN BİR KURUM KONUMUNDA

“İŞKUR, 24 bin 482’den 1 milyon 247 binlere varan bir istihdam oluşturdu.” diyen Uzunkaya, “Kırıkkale ölçeğinde bakıldığı zaman 2002 yılında İŞKUR sadece 55 insanımızın istihdamına aracılık yapan bir kurum konumunda. 2018’e gelindiğinde ise bu rakamın 6 bin 302’ye çıktığını görüyoruz. Türkiye genelinde ise 2017’de 1 milyon 57 bin 249 kişiyi istihdam etmiştik. Bu rakamı 1 milyon 247 bine çıkardık. Yani bir önceki yıla göre yüzde 18’lik bir istihdam artışı gerçekleştirdik” sözlerine yer verdi. Uzunkaya, bu gibi başarıların hep birlikte çalışıldığı zaman elde edildiğini, daha büyük başarılar için daha fazla birliğe ve çalışmaya ihtiyaç olduğunu ifade etti. Vali Yunus Sezer de “Firmalarda nitelikli eleman ihtiyacı çok fazla. Bu nitelikli elemanlarla firmaları buluşturma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Kırıkkale’de muhakkak işsizlik konusunda İŞKUR güzel çalışmalar yapıyor ama bunu daha da ileriye taşımamız gerekiyor. Çünkü böyle bir potansiyelimiz var.” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x