Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Üniversitelere ilgi büyük

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Üniversitelerde doluluk oranı ilk kez yüzde 96’ya ulaştı. 200 binin üzerinde olan Açıköğretim kontenjanlarında ise 70 bin kişi tercih yapmasına rağmen kayıt yaptırmadı
 
YÖK ARAŞTIRMA YAPMA KARARI ALDI
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde kontenjan planlamasıyla ile ilgili bir rapor hazırladı. Raporda, geçen yıla göre devlet, vakıf, KKTC ve diğer üniversitelerdeki tercih döneminde boş kalan lisans kontenjanları 30 bin 680’den 18 Bin 770’e düştüğünün altı çizildi. Devlet üniversitelerinde 2013 yılında 15 bin olan lisans boş kontenjan sayısı bu sene 4 bin 400’e düştü. Böylelikle doluluk oranı yüzde 91’den yüzde 96’ya çıktı. Bugüne kadarki en yüksek doluluk oranı olarak belirlendi. Rapora göre, devlet üniversitelerinde 2014 yılında yaklaşık 82 bin 500 olan lisans-önlisans toplam kayıt yaptırmayan sayısı 2015’te 76 bin 900’e gerileyerek yaklaşık yüzde 7’lik bir iyileşme gösterdi. Kontenjan artışlarına rağmen elde edilen bu değerin yükseköğretim tarihinde en iyi kayıt olma oranı olduğuna dikkat çekildi. Vakıf üniversitelerinde ise boş kontenjan sayısı artarak devam etti. Vakıf üniversitelerinde kayıt yaptırmayanların sayısı 18 bin 300’den 21 bin 700’e çıktı.Açıköğretimde, “boşta kalmamak için bir açıköğretim programını tercih eden” fakat yerleştikten sonra fikir değiştirerek kayıt yaptırmayanların sayısı 63 binden 62 bine düştü. Toplamda 200 binin üzerinde olan açıköğretim kontenjanlarında 70 bin civarında kayıt yaptırmama durumu ile ilgili YÖK araştırma yapma kararı aldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu