Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Üyelerimizin ve Şehir Esnafımızın Menfaatini Korumak Görevimizdir

TSO Ocak ayı Meclis toplantısında alınan karar gereği oluşturulan komisyon, Meclis Başkan Vekili Ragıp Cihat Mencet,Meclis üyeleri Metin Karakuş,Nizamettin Ayyıldız,Rabia Özaydın,Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı Başkanlığında toplandı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TSO Ocak ayı Meclis toplantısında alınan karar gereği oluşturulan komisyon, Meclis Başkan Vekili Ragıp Cihat Mencet, Meclis üyeleri Metin Karakuş, Nizamettin Ayyıldız, Rabia Özaydın, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı Başkanlığında toplandı.

İlgili Yerlere Yazı Yazıldı

Şehirde de son yıllarda panayır, sergi, kermes, yöresel ürünler pazarı gibi muhtelif isimler altında gerçekleşen satış faaliyetlerinin araştırılması ve oda üyelerinin uğradıkları mağduriyetin giderilmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla toplanan komisyondan, maksadını aşacak şekilde uzun süren satış etkinliklerinin önüne geçilmesi için ilgili kurumlarla iletişime geçilmesi kararı çıktı.

Üyelerimizin ve Şehir Esnafımızın Menfaatini Korumak Görevimizdir

Ekonomiye, tüketiciye ve oda üyelerine zarar veren bu satış ortamlarının hijyen ve genel sağlık açısından da tehdit unsuru olduğunu bu nedenle önlem alınması gerektiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, ‘Ticaret ve Sanayi odası olarak vergi ödeyen, hem kendinin hem işçilerinin sosyal güvenlik primlerini yatıran, kira ödeyen, devletin belirlediği ticaret, sağlık ve tüketici hakları mevzuatına riayet eden, sürekli denetim altında bulunan üyelerimizin menfaatlerini korumak birinci vazifemizdir’ dedi. Varlı ayrıca, şehir dışından gelerek Oda üyeleri aleyhine haksız rekabet oluşturan, halk sağlığını riske atan bu satış ortamlarının yaptığı hak ihlallerine mahal verilmemesi için gerekli çalışmaların yapılması yönünde merkez ve ilçelerdeki ilgili kurumlarla komisyon kararı doğrultusunda iletişime geçilerek gereğinin yapılması yönünde talepte bulunulduğunu ifade etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x