Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Uyuşturucuyla mücadelede başarı grafiğimiz yüksek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Okul müdürleri ve rehber öğretmenlerle değerlendirme toplantısına katılan Vali Haktankaçmaz uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili çalışmalardan bahsettiği konuşmasında: “İlimiz genelinde uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeledeki başarı grafiğinin bir önceki yıllara göre yükseliş göstermesi olumlu ama öbür taraftan da sırf uyuşturucu üretimi bakımından bile geometrik bir artış söz konusu.”

Sistemin uygulayıcıları sizlersiniz

Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz Okul Müdürleri ve Rehber Öğretmenleri ile yapılan toplantıya katıldı. Valilik Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Vali Haktankaçmaz şunları söyledi: “Bu toplantı, yeni bir sistemin sıkıntısız bir şekilde, planlandığı bir şekilde uygulamaya konulması bakımından çok önemli. Tabi bir sistem ne kadar iyi planlanırsa planlansın, ne kadar güzel yazılmış olursa olsun uygulaması çok önemli ve uygulayıcılar sizlersiniz. Bakanlığımız muhakkak politika belirleme açısından uygulayıcıların sorunlarını, taleplerini göz önünde bulundurma açısından çalışmalar yapıyor ama bizzat sizlerin değerlendirmeleri, sizlerin uygulamada nelerle karşılaşabileceği çok önemli.”dedi.

Mücadele başalı var ama üretimde de artış var

Toplantıda ilimizde uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusuna da değinen Vali Haktankaçmaz, Okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin güvenlik kuvvetleri ile çok yakın çalışmaları neticesinde olumlu sonuçlar alındığını belirterek “Uyuşturucu ve genel anlamda bağımlılıkla mücadele hem eğitim öğretim alanında, hem de ülke olarak, hükümet politikası olarak birinci öncelikli konu olarak hala ağırlığını devam ettirmektedir. İlimiz genelinde uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeledeki başarı grafiğinin bir önceki yıllara göre yükseliş göstermesi olumlu ama öbür taraftan da sırf uyuşturucu üretimi bakımından bile geometrik bir artış söz konusu. Uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılık yapıcı maddelerin üretiminden terör örgütlerinin çok ciddi bir finansman elde ettiklerini artık herkes biliyor. Dolayısıyla bu anlamda ben sizlerin gayretlerinin artarak devam etmesini beklediğimi bir kez daha ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.

Seçim öncesi tüm önlemler alınacak

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimlerinde okullarda sandıklar kurulacağını hatırlatan Vali Haktankaçmaz, okullarda alınması gereken önlemlerin alınarak varsa eksikliklerin süratle giderilmesi talimatı verdi. Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Gülnihal Akyürek’in sunumu ile devam etti. Valilik Konferans Salonundaki toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Özgür Türk, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Emine Azdiken, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve Rehber Öğretmenleri katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x