Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Vali Kolat köyleri gezdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Ali Kolat Balışeyh ve Delice İlçelerinin bazı köylerini ziyaret ederek bulundu. Köylerin su sıkıntısının olmadığını ifade eden Vali Kolat, yolların tadilatının son sürat devam ettiğini açıkladı.

9 KÖYE ZİYARET

İlçelerin kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ve diğer yetkililerin katıldığı ziyaret programında Balışeyh ilçesine bağlı Yenili, Beşbıçak, Aşağı Karakısık, Yukarı Karakısık köyleri ile Koçu Baba kasabası, Delice İlçesine bağlı Dağobası, Elmalı, Karalı ve Kargın ziyaret edilerek köyleri yer aldı.

YOL ÇALIŞMALARI İNCELENDİ

Vali Kolat; Koçubaba’da yaptığı değerlendirmede: “Bugün Balışeyh ilçemizin ve Delci ilçemize bağlı bazı köylerimize ziyaretlerde bulunuyoruz. Koçubaba’ya gelmeden önce Yenili, Beşbıçak, Aşağı Karakısık ve Yukarı Karakısık köylerini ziyaret ettik. Gördüğünüz gibi köy muhtarları ve halkımızla sohbet edeip onların sorunlarını dinledik. Bu köyler arasında 9,5 km yolun asfalt çalışmasını gerçekleştirilecek. İçme suları hakkında şikayet yok. Su sorunları halledilmiş durumda. Yukarı Karakısık- Koçubaba arasındaki yolun yeniden gözden geçirilip yapılması için İl Özel İdaresi çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

SU SIKINTISI KALMADI

Vali Kolat, daha sonra Delici ilçesine bağlı Dağobası, Elmalı, Karalı ve Kargın köylerini ziyaret ederek muhtardan bilgi aldı, köylülerle bir süre sohbet etti. Yol, su, eğitim ve tarımla ilgili bilgiler alarak bir değerlendirme yaptı. Kolat burada yaptığı değerlendirmede; “Bugün 9 köyümüzde ziyaret ve incelemelerde bulunduk. Herkesi dinledik. Köylerimizin yol konusundaki istekleri konusunda bir sorun bulunmamakta. Yenili- Koçubaba yol ağının asfalt çalışmaları programa alınarak 2014 yılında tekrar yapılması sağlanılacak. İçme suyunda sorun yok. Eğitim ve tarımda iyi durumdayız. Gezdiğimiz köylerde tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu görüyoruz. Özellikle buğday, arpa ve bağcılık önemli gözüküyor. Çiftçilerimiz tarım destek ve teşviklerinden yararlandıklarını söylediler. Buralarda anız yakımının görülmemesi sevindirici bir durum. Nadasa bırakılan tarlalara alternatif ürünlerin ekilmesi yararlı olacaktır” dedi.

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu