2023 Cumhurbaşkanlığı SeçimiSiyaset

Vatan İçin Sandığa Gidin, Bu Düzeni Değiştirin

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, ikinci tur seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kızık açıklamalarında seçmenin sandığa gitmesi gerekliliğini vurgularken, ikinci tur seçimine herkesin katılma çağrısında bulundu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, ikinci tur seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kızık açıklamalarında seçmenin sandığa gitmesi gerekliliğini vurgularken, ikinci tur seçimine herkesin katılma çağrısında bulundu.

SANDIĞA GİDİLMELİ

Kızık yaptığı açıklamada “Türkiye tarihinin en kritik seçimine gidiyoruz. Ekonomisi, iç güvenliği, dış ilişkileri bozuk olan, kaçak ve göçmenler nedeniyle demografik yapısı bozulan ve daha da bozulacağı aşikar olan bir dönem yaşıyoruz. Bu seçim ben küskünüm, ben kırgınım, ben tepkiliyim seçimi değil. Bu seçim düzenin devam etmesi veya etmemesi seçimi. Bunun için bütün seçmenlerimiz sandığa gitmelidir.” Dedi.

ALGIDA ÜSTLERİNE YOK

Kızık açıklamalarının devamında 9 milyon seçmenin oy kullanmadığının altını çizerek “Dokuz milyon insanımız oy kullanmadı. Bunda biz siyasetçilerin suçu var. Demek ki seçmenimizi ikna edememişiz, kendimizi anlatamamışız. Ancak öyle bir iktidarla karşı karşıyayız ki manipülasyonda algıda üzerlerine yok. Ağzınızdan bir kere dahi çıkmamış sözcüğü sizin söylediğinize bütün ülkeyi inandırabilecek kadar profesyoneller. Bu algılar yüzünden birçok seçmen Erdoğan’ı istemiyorum ama Kemal Kılıçdaroğlu’da söyle demiş diye sandığa gitmedi. Sevgili hemşehrilerim lütfen her duyduğunuza inanmayın, teyit edin. Sizi kandırmalarına müsaade etmeyin” ifadelerini kullandı.

50 MİLYON OLMA İHTİMALLERİ VAR

Sahada kendilerine ait olmayan birçok söz duyduklarını ifade eden Kızık “Sahaya çıkıyoruz, Erdoğan’a oy vermem ama Kılıçdaroğlu PKK ile işbirliği içinde dolayısıyla sandığa gitmem diyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu, PKK tarafından saldırıya uğrayan tek lider. Roketatarlı saldırı yaptılar genel başkanımıza. İşbirliği olsa böyle bir saldırı yapılır mı? İlk günden bu yana söylüyoruz, Kandil’i yerle bir edeceğiz. Kaçak ve göçmenleri evlerine göndereceğiz. 13 milyon Suriyeli var ülkede, sürekli çoğalıyorlar. 20 sene 50 milyon Suriyeli olma olasılığı var. O zaman ne yapacağız? Bugün bunun önünü almamız gerekmiyor mu?” dedi.

AK PARTİ LİSTELERİNDEN SEÇİLDİLER

HÜDA-PAR Konusuna da değinen Yücel Kızık “Bize HDP ile ortak diyorlar. Biz HDP ile ortak değiliz. HDP millet ittifakında yer almıyor. HDP cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkartmamayı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı. Biz Oslo görüşmelerini yapmadık. Biz çadır mahkemeler kurmadık. Biz bebek katilinin kardeşini devlet televizyonuna çıkartmadık. HÜDA-PAR ne olacak? Eyalet ve Özerklik istiyorlar. Kürdistan diyorlar. Sahipsiz kadınları sahiplendireceğiz gibi alçak bir dil kullanıyorlar. Cumhur İttifakının tam ortasında HÜDA-PAR. Ak Parti listelerinden milletvekili seçildiler. Sevgili seçmenler, değerli Türk halkı artık uyanın, algılara kapılmayın.” ifadelerini kullandı.

AZINLIK OLMAMAK İÇİN SANDIĞA GİDİN

Açıklamalarının son kısmında sandığa gitmeyen seçmenlere seslenen Yücel Kızık, “Sandığa gitmeyen seçmenlerimize seslenmek istiyorum. Lütfen sandığa gidin, milletin iradesini sandığa yansıtın. Kafanızda soru işareti varsa bizimle irtibata geçin, konuşalım, anlatalım. Birbirimizi aydınlatalım, biz hatamızı görelim, sizin yanlış bildiğiniz varsa doğrusunu gösterelim. Sizi ikna edemiyorsak, bize olan tepkinizde haklıysanız elbette saygı duyarız. Doğruları ancak konuşarak bulabiliriz. Tekrar tekrar söylüyorum Vatan için Sandığa gidin. Kaçakları, göçmenleri ülkelerine göndermek için sandığa gidin. 20 sene sonra Anadolu’da azınlık olmamak için sandığa gidin” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x