Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

Videolu emniyet kemeri eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Millet Caddesi’nde emniyet kemeri uygulaması yapıldı. Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya, sürücülere video görüntüleriyle emniyet kemeri bilinçlendirme eğitimi verildiğini söyledi.

HAYAT KURTARAN DÜZENEK

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi; Ülkemizde hızlı nüfus artışı ve alım gücünün artmasına bağlı olarak motorlu taşıt sayısında sürekli bir artış yaşanmaktadır.  Trafikteki taşıt sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte trafik kazalarında da artış yaşanmaktadır.  Yaşanan kazalara bakıldığında sürücü hataları ön planda olduğu meydana gelen kazalar sürücülerin emniyet kemeri takmayan sürücülerin incelendiğinde emniyet kemeri takmayan sürücülerin veya yolcuların araç içerisinde savrulmaya bağlı olarak yaralanma veya ölümle sonuçlanan kazalar meydana geldiği görülmektedir. Açıklamasında bulunan kaya, kaza istatistiklerin, emniyet kemerinin otomobildeki hayat kurtaran düzeneklerin en önemlisi olduğu ortaya çıkmıştır.

30 KM HIZ DA ÖLDÜRÜR

30 Km hızla oluşan bir kazada, arka koltuktaki yetişkin bir yolcu bir filin ağırılığına eşit olan 3,5 tonluk bir güçle fırlatılmaktadır. Emniyet kemeri kullanılmadığında bu durum yolcunun ölüm ve ağır yaralanması dışında, ön koltuktaki yolcularında yararlanmasına neden olmaktadır. Bir çok sürücü kısa yolculuklarda emniyet kemerinin hiçbir işe yaramadığını düşünmektedir. Ancak emniyet kemeri kullanımının en çok gerektiren kısa mesafeler olmaktadır. Araç içerisindekilerin emniyet kemeri kullanımında kaza sonrası ölümler %45 ağır yararlanmalar ise %50 oranında azalmaktadır.

PROJE ÇALIŞMALARI

Bu kapsamda Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde trafikte toplumsal duyarlılığının arttırılması, trafik kazaları ve yaralanmaların en aza indirilmesi ve bunlara bağlı olarak vatandaşların  ve devlet ekonomik olarak zarara uğuratılmamasına yönelik, Kırıkkale Emniyet Kemeri Takıyor Trafik  Kurallarına Uyuyor adlı proje hayata geçirilmiş ve bu projeye binaen 10000 adet broşür dağıtılmış 27 adet billboard ve rakete afiş asılmış, simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemi canlı olarak gösterilmiş ve kırıkkale de bulunan anaokullarda trafik eğitim verilerek seyyar trafik parkurları kurulmuş  uygulamalı olarak  öğrencilerin bilinçlendirilmesi çalışmaları yapıldı.

583 ARACA CEZA KESİLDİ

Ayrıca 10461 araç kontrol edilmiş,538 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmamaktan cezai işlem uygulanmıştır. Kırıkkale Trafik Düzenleme ve Denetim Şube Müdürlüğü olarak amacımız Kırıkkale ilinde bulunan 58376 tescilli araç sürücüsüne ulaşmak ve emniyet kemeri takma oranın % 10’a çıkarmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize trafik kurallarına şimdiden uyma bilincinin  oluşturmak için Kırıkkale’deki tüm okullara ulaşıyor,ve video film slayt ve oyuncak araçlarla destekli görsel eğitimlerimize devam ediyoruz hiç şühpesiz bilinçli bir toplum bilinçli bir gelecekle oluşacaktır”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu