GündemKırıkkaleManşet

Yabancı öğrenciler Şehitlik Ormanına Fidan Dikti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite yerleşkesinde 4 bin tanesi çam, bin tanesi ceviz meşe ve kayın gibi karma fidanlardan oluşan toplam 5 bin ağaç diktiler.

 

Fidan dikim programına; Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Erdoğan öncülüğünde ülkemizde eğitim ören Suriyeli Filistinli Afrikalı öğrencilerden oluşan kafile ile Kırıkkale Meslek Liselerinde Eğitim öğretimlerine devam eden meslek lisesi öğrenciler ağaç dikme etkinliğinde buluştular. Kırıkkale Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğe Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire başkanı İbrahim Erdoğan, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, okul müdürleri ve öğretmenlerle birlikte gönüllü aileler katıldı. Şehitler ormanı adı verilen alana 4 bin tanesi çam, bin tanesi ceviz meşe ve kayın gibi karma fidanlardan oluşan toplam 5 bin ağaç dikildi. Programda öğrencilere kısa bir konuşma yapan İbrahim Erdoğan “Sevgili Gençler ağaç dikmek büyük bir sevaptır ağaç dikin ki cennette de bir ağacının olsun bugün burada bu etkinliğe katılarak hayırlı bir işe imza atıyorsunuz, hayırlı uğurlu olsun Kırıkkale’ye” dedi.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİNDİLER

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin konuşmasında, ormanların bir ülke için çok önemli olduğunu belirterek şehitlerimizin hatırasını yaşatmak adına gerçekleştirilen etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. Suriyeli Filistinli Afrikalı Öğrenciler ifadesinde biz burada eğitimimizde çok şeyler öğrendik, eğitimimizin yanında en önemli ilerideki yaşamımızda bilmediğimiz görmediğimiz yapmamız gereken en önemli değerleri öğrendik. Bunları memleketlerimize döndükten sonrada uygulayacağız. Türkiye’de dostluk kurduğumuz arkadaşlarımızla devamlı irtibat halinde olacağız dediler. Fidan dikiminden sonra Şehitler ormanı tabelası dikildi ve hatıra fotoğrafı çekildikten sonra ikramlarda bulunuldu.

 

Haber: Arif Çakıroğlu

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x