Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Yangında ölen şahıs çifte cinayet zanlısı çıktı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde Irmak köyünde müstakil bir evde çıkan yangında cesedine ulaşılan şahsın Ankara’nın Bala ilçesinde 2004 yılında yaşanan çifte cinayet olayının zanlısı olduğu ortaya çıktı.

 

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Yahşihan İlçesi Irmak köyünde 3 Nisan 2019 günü müstakil bir evde tüp patlaması sonucu çıkan yangında ev kullanılmaz hale gelirken, evde tamamen yanmış ve enkazdan kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulunmuştu. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında bulunan erkek cesedi, kimlik tespiti için olay sonrası Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA incelemesi sonucu yangında ölen şahsın 2004 yılında Ankara ili Bala ilçesindeki Murat Gürbüz ve Canan Uluyüz cinayetleriyle ilgili hakkında yakalama kararı bulunan Ahmet Er isimli şahıs olduğu tespit edildi.

YANAN EVİN TEMELİNDE DE KEMİK ÇIKTI

Ölen şahsın kimliğinin tespit edilmesi sonrası soruşturmaya derinlik kazandıran Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı ölen Ahmet Er’in temasta bulunduğu kişilerden evin temelinde gömülü ceset olabileceği bilgisi üzerine yanan evin temelinde arama ve tarama faaliyetleri başlattı. Yanan evin temelinde  yapılan kazı çalışmaları sonrası muhtelif yerlerde kemik parçaları bulundu. Bulunan bu kemik parçaları üzerlerinde inceleme yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

OLAY İLE İLGİLİ 3 KİŞİ TUTAKLANDI

Yürütülen soruşturma kapsamında 4 Nisan 2019 ve 5 Nisan 2019 tarihlerinde toplam 12 kişi göz altına alındı. Göz altına alınanlardan 3 kişi jandarma ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, S.Ç.E., D.E.,  K.E., sevk edildikleri Kırıkkale Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Yine aynı soruşturma kapsamında göz altına alınanlardan E.T., T.A., G.E., O.Y., C.A., G.U., isimli şahıslar da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Murat Gürbüz ve Canan Uluyüz’ün cinayetlerine ilişkin haberler 2004 yılında gazete ve internet sitelerinde de yer almıştı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x