Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Yasa dışı uygulamalara imkan verilmeyecektir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği Suriyelilerin yurt dışından vergisiz getirdikleri ve misafir plakası taktıkları araçlar ile korsan taksicilik yaptıklarına ilişkin haberlerle ilgili açıklamada bulundu. Kontrol ve denetimlerin hassasiyetle takip edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Yasa dışı uygulamalara bugüne kadar imkan verilmediği gibi bugünden sonra da imkan verilmeyecektir” ifadelerine yer verildi.

9 BİN 797 MÜLTECİ, 108 MA PLAKA VAR

Konuyla ilgili Kırıkkale valiliğinden yapılan açıklamada “Bazı Ulusal ve Yerel Medyada yer alan haberlerde; Suriyelilerin yurt dışından vergisiz getirdikleri ve misafir plakası taktıkları araçlar ile Ankara-Kırıkkale arasında ve şehir içerisinde korsan taksi çalıştırmaya başladıkları şeklinde haberlere yer verildiği görüldüğünden, aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. İlimizde halen 1567 Suriyeli olmak üzere toplamda 9797 yabancı şahıs ikamet etmekte olup bu şahıslara ait kayıtlı MA ( misafir araç) plakalı araç sayısı 108’dir. İlimizde ikamet eden yabancı uyruklu şahıslar çeşitli gerekçelerle zaman zaman il dışına gidip gelmektedirler. Bu gidiş-gelişleri esnasında İl Göç İdaresinden izin belgesi alarak gidip gelme zorunlulukları vardır”.

KONTROL VE ARAMA NOKTALARI

Açıklamanın devamında ise “Kırıkkale-Ankara arasındaki yol kontrol noktasında yapılan denetimlerde 71 MA …… Plakalı araçlar durdurularak gerek araç gerekse yabancı şahıslar kontrol edilmekte olup, kurallara uymadığı tespit edilen araçlara gerekli cezai işlem uygulanarak araç parkına çekilmektedir. Ayrıca bu araçların tamamıyla ilgili hem yol kontrol ve arama noktalarında hem de Plaka Tanımlama Sistemi (PTS) ‘den tespit, kontrol ve denetimler hassasiyetle takip edilmektedir. Tüm korsan taşımacılıkla mücadelede olduğu gibi bu araçlarında yasa dışı olarak çalışmasının engellenmesi için tüm teknik imkanlarımız da kullanılmak suretiyle mücadele edilmektedir. Yasa dışı uygulamalara bugüne kadar imkan verilmediği gibi bugünden sonra da imkan verilmeyecektir” ifadelerine yer verildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x