Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

TRT’den Neşet Ertaş’a ambargo

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TRT Haber’de yayınlanan Vapurda Çay Simit Sohbet programına katılan bozlak sanatçısı Kırıkkaleli Ali Şahin’in olduğu bölüm, ”Halkın sanatçısıyım” diyen Neşet Ertaş’ın türkülerini söylediği için yayınlanmadı.

TELİF HAKKI GEREKÇESİ

Mustafa Keser ve Ali Şahin’in davet edildiği programda, Ali Şahin’den türkü söylenmesi isteniyor bunun üzerine Ali Şahin de Neşet Ertaş’ın bestelemiş olduğu türküleri söylüyor. Program çekildikten sonra programın yapımcı şirketi Şahin’in menajerini arayarak; Neşet Ertaş’ın türkülerini telif haklarından dolayı yayınlayamayacaklarını, Kalan Müzik Şirketi’nin eser başı 2500 TL istediğini ve TRT’nin de böyle bir bütçe ayıramayacağını söylüyor.

HATANIN TELAFİ EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ

”Devlet sanatçısı olmak ayrımcılığa yol açar, ben halkın sanatçısı kalmayı tercih ederim” diyerek bu unvanı ve devletten para almayı reddeden, UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi kabul edilen Neşet Ertaş’a yapılan büyük haksızlık; Neşet Ertaş’ın ve eserlerinin yaşamasının, yeni nesillere aktarılmasının önüne geçiyor. Türkü severler ve Neşet Ertaş hayranları bu duruma tepki gösterdi ”’ Neşet Ertaş’ın eserleri halka mal olmuştur. Halkımızın kanalı olan TRT’de, Neşet Ertaş’ın yolundan gitmeye çalışan genç sanatçımızın telif hakkı nedeniyle eseri seslendirememesi hem ustamızın hatırasına, hem de türkü severlere ve Ali Şahin’e saygısızlık olmuştur. TRT’den bu hatanın derhal telafi edilmesini bekliyoruz” ifadesini kullandılar.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x