Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Atalay Obama’yı tebrik etti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela için düzenlenen törene Türkiye’yi temsilen katılan başbakan yardımcısı Beşir Atalay, Twitter’dan Obama ile el sıkıştığı fotoğrafı paylaşıp “Stadı coşturdu, kendisini tebrik ettim” yazdı.

TWİTTER’DAN NOT DÜŞTÜ

5 Aralık’ta yaşamını yitiren Güney Afrika’nın efsane lideri Nelson Mandela için Johannesburg’daki FNB Stadyumu’nda düzenlenen töreni, dünya lideri katıldı. Türkiye’yi temsilen törene katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ABD Başkanı Barack Obama’nın konuşmasının ardından Twitter’dan Obama ile el sıkışırken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı ve altına “Törenin en etkili konuşmasını Başkan Obama yaptı. Stadı coşturdu. Kendisini tebrik ettim” notunu düştü.

STADI COŞTURDU

Törene eski ABD başkanları George W. Bush, Bill Clinton ve Jimmy Carter ile katılan ABD Başkanı Barack Obama ise liderlerin ayakta alkışladığı konuşmasında Mandela’ya övgüler yağdırdı. Obama, konuşmasında şöyle dedi: “Bugün sizinle beraber olmak benim için bir onurdur. Mandela’nın hayatının benzeri yaşanmamıştır. Bütün insanlık, dünya, Mandela’yı bizimle paylaştığınız için size müteşekkir. Onun mücadelesi sizin mücadeleniz, onun zaferi sizin zaferiniz. Mandela, 20. yüzyılın son büyük kurtarıcılarındandı. Hayatını demokrasiye ve kanunlara adadı ve hak ettiği sevgiyi kazandı. Onu çok seviyoruz. O bizim gibi etten ve kandan bir insandı, oğul ve babaydı, bu yüzden ondan çok şey öğrendik. Mandela tarihteki yerini aldı”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu