Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Yaşam’da başarılı operasyon

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi’nde göreve başlayan Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ulaş Öztürk, yürüyemez hale gelen hastayı müthiş bir operasyonla 24 saatte normal şekilde yürür hale getirdi.

 

BAŞARILI BİR OPERASYON

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi, hekimlerinin başarılı operasyonlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Hastanede kısa bir süre önce göreve başlayan Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ulaş Öztürk, daha ilk günlerden çok başarılı bir operasyona imza attı. Balışeyh’te Ziraat Mühendisi olarak görev yapan ve bel fıtığı ve omurga kanal darlığı rahatsızlığı nedeniyle yürüyemez hale gelen Mesut Çiftçi (36), Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ulaş Öztürk’ün 4 saat süren başarılı operasyonu ile tekrar yürümeye başladı.

 

  1. DR. ÖZTÜRK BİLGİ VERDİ

Hastaneye adeta iki büklüm halde gelen, destek almadan adım atamayan, hatta ayaklarını sürüyerek yürüme ortezi ile ilerleyebilen Çiftçi, Op. Dr. Ulaş Öztürk tarafından gerekli tetkik ve incelemeler yapıldıktan sonra bel fıtığı ameliyatına alındı. 4 saat süren zorlu bir operasyonda hastanın omurgadaki daralmış kısımları genişletildi, omuriliği sıkıştıran kemikler ve fıtıklar temizlendi ve hasta normal hale getirildi. Hastanın durumu, operasyon ve sonrası ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Öztürk, “Hastamız bize neredeyse yürüyemez halde geldi. Desteksiz yürüyemiyor ve neredeyse adım atamıyordu. Gerekli tetkiklerimizi hemen yaptık ve hastamızı ‘omurgada dar kalan ve bel fıtığı operasyonu’ yaptık. Operasyon yaklaşık 4 saat sürdü. Ameliyatın hemen ardından yaklaşık 2 saat sonra sinirler olumlu tepki vermeye başladı. 24 saat sonra da zaten hastamız normal şekilde yürür hale geldi” dedi.

 

ZOR BİR OPERASYONDU

Operasyonun çok zorlu ve stresli olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Öztürk, “Bu operasyon birkaç ayrı müdahaleyi gerektirdiği için zor bir uygulama içeriyordu. Biz bunu Yaşam Hastanesi’nde başarılı bir ekiple gerçekleştirebildik. Tamamen kilitlenmiş, kıyafetlerini kendi giyemez durumdaki hastayı normal yaşantısına döndürdük. Bu ve benzeri operasyonları Yaşam Hastanesi’nde yapabilecek kapasitedeyiz” diye konuştu.

 

HASTA TEŞEKKÜR ETTİ

Hastaneye çok zor bir durumda gelen Mesut Çiftçi isimli hasta ise doktoru Öztürk’e teşekkür etti ve “Gerçekten zor bir durumdaydım ve yürüyemez haldeydim. Ancak hocamın sihirli elleri ile normal yaşantıma döndüm. Hiç oynatamadığım ayaklarımı ameliyattan yaklaşık 2 saat sonra oynatabilmeye başladım. 1 gün sonra da gördüğünüz gibi yürüyebilir haldeyim. Hocama, ekibine ve Yaşam Hastanesi’ne teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

 

KIRIKKALELİLERE MESAJ

Kırıkkale ve çevresinde bel fıtığı başta olmak üzere benzer sıkıntılar yaşayanlara sağlık hizmeti vermeye her zaman hazır olduklarına işaret eden Op. Dr. Ulaş Öztürk, “Burada güzel bir ortam ve güzel imkanlar var. Değerli Kırıkkaleli hemşehrilerimizin bahsi geçen rahatsızlıklar ve hastalıklar konusunda perişan olmasına gerek yok. Biz buradayız ve onlara yardımcı olmaya hazırız” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x