Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSpor

Yaz spor okulları start aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2018 Yaz Spor Okulları 30 branşta 35 antrenör ve 4 bin 152 sporcunun katılımıyla start aldı. Törende konuşan İl Müdürü Yasin Özdemir “Amacımız çocuk ve gençlerin bilgi, beceri ve sosyal faaliyetlerini geliştirmek ve bu sayede gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoyarak spor yapmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

 

30 BRANŞTA 35 ANTRENÖR, 4 BİN 152 SPORCU

2018 yılı Yaz Okullarının açılışı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ile yapıldı. Tören sporcuların geçişinin ardından Saygı Duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, 81 ilde eş zamanlı olarak yaz spor okullarının başladığını belirterek, “Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürüne katkı sağlamak amacıyla uygulanan il spor merkezleri 30 branşta 35 antrenör eşliğinde kurslarımız açılacaktır. Şu ana kadar 4152 çocuğumuz bizlere kayıtlarını yaptırmıştır.”ifadesini kullandı.

 

 

AMACIMIZ YAPICI, YARATICI VE ÜRETİCİ BİREYLER YETİŞTİRMEK

 

Sporun bir yaşam kültürü olduğunu ifade eden Özdemir, “Bu kültürü çocuklarımıza vermek hepimizin görevidir. Tüm spor tesislerimiz daima açık olup sizlerin hizmetindedir. Yaz okulları sayesinde gençlerimizin yeteneklerini tespit edilerek eğitim, öğretim döneminde de devamı sağlanacaktır. Amacımız çocuk ve gençlerin bilgi, beceri ve sosyal faaliyetlerini geliştirmek ve bu sayede gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoyarak spor yapmalarını sağlamaktır. Ayrıca sportif faaliyetler ile milli, manevi ve kültürel değerlerini bilen ve ona göre davranan, kendini kontrol edebilen, başkalarına karşı saygılı, ölçülü ve planlı bir şekilde çalışan, rekabet içerisinde birlikte iş yapmaktan hoşlanan, yapıcı, yaratıcı ve üretici bireyler yetiştirmektir. Ayrıca çocuklarınıza en güzel örnek olacak siz ebeveynler, spor faaliyetleri içerisinde aktif bir şekilde yer almalısınız, sizlerde spor yapmalısınız. Sözlerime son verirken evlatlarımız bu yıl da yaz döneminde evlerine kapanmadan hem çok güzel vakit geçirecek hem de spor yapma imkanı bulacak. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra spor yaparak engellilerimizde, sosyal hayatla bağlarını daha da güçlendirecekler”diye konuştu.

 

 

ŞAMPİYON SPORCULAR OLACAKSINIZ

Vali Haktankaçmaz ise sporculara hitaben yaptığı konuşmada, “Uzun ve yorucu bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Çocuklarımız ve gençlerimiz uzun bir süre yaz tatilinde olacaklar. Bu tatili de en iyi şekilde değerlendirmenin yollarından birisi de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz spor okullarıdır. Bu kurslarda Kırıkkalemizden yetenekleri çocuklarımızı keşfetmek hem onların çok güzel dostluklar edinmesini sağlamak hem de bir spor faaliyeti içerisinde olmalarını temin etmektir. Bu çerçevede düzenlenen yaz spor okullarına bugün ki rakamlara 4 bin 152 katılan çocuğumuz var. Bu sayı inşallah her geçen yıl artacak. Kırıkkalemizden pek çok branştan madalyalı şampiyonlarımızın sayısı artacak. Kırıkkale’deki bütün ailelerimizi gençlerimizi ve çocuklarımızı bu spor okullarına katılmaya davet ediyorum. Yaz spor okulları hayırlı uğurlu olsun, bütün antrenör ve sporcularımıza başarılar diliyorum.”dedi.

 

GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI

Açılış törenin sonunda sporcular branşlarına ait gösteriler sundular. Gösteriler büyük beğeni topladı. Yaz spor okullarının açılış törene Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Bilim, Sanayi Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, birim müdürleri, veliler ve sporcular katıldı.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x