Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Yeni Kabinede 3 İsme Görev Verimeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni dönemde görevlendireceği bakanlara ilişkin yeni kulis bilgilerini gelmeye devam ediyor. Kabine cuma günü toplanacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönemde görevlendireceği bakanlara ilişkin yeni kulis bilgilerini gelmeye devam ediyor. Kabine cuma günü toplanacak

Gazete Pencere’de Nuray Babacan’ın yayımlanan yazısında Babacan; dağılan ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan ve ikinci turda Erdoğan’ı destekleyen Sinan Oğan’a ne görev verileceğine yönelik, şu kulis bilgilerini aktardı:

“Sanayi Bakanlığı’na bakan yardımcılığı görevini yürüten Fatih Kacır ile TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın adı geçiyor. Ali Yerlikaya’nın adı İçişleri Bakanlığı, Sinan Oğan’ın adı Afet veya Spor Bakanlığı için konuşuluyor. Erdoğan’ın oldukça yüksek bütçeli oluşturulacak Göç ve Afet Bakanlığı’nı Oğan’a bırakmayacağı da başka iddialar arasında.”

3 İSME GÖREV YOK

Nuray Babacan; Süleyman Soylu, Hulusi Akar ve Mevlüt Çavuşoğlu’nun yeni dönemde bakan olarak görevlendirilmeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

“En ilginç kulis bilgisi yeniden bakan yapılıp yapılmayacakları merak edilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili. Bu isimlere yeni dönemde görev verilmeyeceği öne sürülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekili yaptığı bakanlar arasında başka üç ismin yerini koruyacağı belirtiliyor. Bunların, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Adil Karaosmanoğlu ve Çevre Bakanı Murat Kurum olduğu ifade ediliyor.”

MSB’YE YAŞAR GÜLER Mİ GETİRİLECEK?
Babacan, Hulusi Akar’dan boşalan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) koltuğuna Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in getirileceğine dikkat çekerek, şu bilgileri paylaştı:

“Kabine kulislerinde en iddialı bilgiler, Milli Savunma Bakanlığı konusunda ortaya atılıyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı yapılacağı, 30 Ağustos’a kadar geçen sürede Genelkurmay Başkanlığı görevini ikinci başkanın yürüteceği ifade ediliyor. Hulusi Akar’dan sonra Yaşar Güler’in tercih edilmesinin savunmada ciddi bir strateji değişikliği anlamına geleceği dillendiriliyor.”

Kaynak: Gazete Pencere

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x