Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Yeniden ASDEP

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülmekte olan ASDEP Projesinin protokolü imzalandı. Vali Ali Kolat, “Bu uygulama pilot bir uygulamadır. Bizim başarımız; Türkiye genelinde uygulanmasına yol açacaktır. Bu anlamda da ciddi bir sorumluluk altındayız” dedi.
UYGULAMA SÜRESİ 6 AY
ASDEP Projesi protokolü imza törenine Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, ilçe kaymakamları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ve ASDEP görevlileri katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülmekte olan ASDEP Pilot Uygulaması ilimizde 30.01.2015 tarihi itibariyle başlandığı, pilot iller olarak Sakarya, Rize, Ankara ve ilimizde uygulanacağı, uygulama süresinin 6 ay olduğu ve 8 ilçemizde uygulanacağı belirtildi.
9 BİN 982 HANEYE ZİYARET
Proje kapsamında 7 meslek elemanı ile ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında görevli 7 Sosyal İncelemecinin görevlendirildiği, Proje kapsamında merkez ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında dosyaları bulunan 9 bin 982 haneye ziyaret planlandığı ifade edildi. Proje sayesinde haneler ziyaret edilerek, ihtiyaç sahiplerinin tespiti ile gerekli rehberlik ve yönlendirmede bulunulacağı aynı zamanda sorumlu olunan hanelerin hizmetlerden yararlanıp yararlanmadığının tespit edileceği belirtildi. Proje protokolü imza töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, ASDEP’in uygulaması hakkında bilgiler verdi.
OKUMA-YAZMA ORANLARI TESPİT EDİLDİ
Vali Ali Kolat ise proje ile ilgili olarak şunları söyledi; “Biliyorsunuz ASDEP Projesinin ilk aşaması ilimizde uygulandı. Bu sayede uygulanan projenin sadece uygulanan ailelere uygulanmadığı görüldü. Bu sayede çok sayıda arşive ulaşıldı. Yani bu sayede engellilerimizi yakinen tanıma imkânı bulduk. Okuma yazma oranlarını tespit ettik. Aile içi problemleri tespit ettik. Boşanma aşamasına gelen hatta şiddet aşamasına gelen aileler tespit edilmiş oldu. Bu konuda ilgili kurumlar yönlendirilerek her türlü tedbir alınmaya çalışıldı. ASDEP önceki uygulaması bizim için iyi bir tecrübe oldu. Bu sayede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, Aile Sosyal Destek Programı çerçevesinde 4 ilde bu yeni proje pilot olarak uygulanmaya başlandı. Ama biz biraz avantajlı durumdayız. Konuyu biliyoruz. Elimizde verilerimiz de var. Elimizde veriler var diye görevlilerimiz esnek davranmamalı kendisine verilen aileleri ziyaret etmelidir. Bu haneyle ilgili yapılması gereken tavsiyeleri, uygulamaları takip etmesi gerekiyor.
“BÜYÜK İŞLER DÜŞÜYOR
Sağlık yönünden, ekonomik yönden, adli veya güvenlik yönünden bir sıkıntısı varsa bunlar tespit edilip gerekiyor. Bu gerçekten güzel bir çalışmadır. Sosyal Devlet olmanın gerektirdiği bir çalışmadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız; çocuklarımızdan tutun da aileler, dullar, yetimler, yaşlılar, engelliler, fakirler olmak üzere yani anlayacağınız herkesle birebir ilgilenen bir kurum haline dönüştü. Yani bütün işler tek bir elden takip edilir oldu. Ama bu sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ve taşradaki İl Müdürlüğünün projesi bu demek değildir. Hepimiz bundan sorumluyuz. Eğitiminde, sağlığından, aile bütünlüğünden sorumluyuz. Bu konuda kaymakamlarımıza, kurum müdürlerimize ve güvenlik birimlerimize çok büyük işler düşüyor. Görevlilerimizin çalışma ortamını çok daha iyi bir şekilde sürdürmeleri için yardımcı olacağız.
“BU İŞİN ALTINDAN KALKACAĞIZ”
Ayrıca görevlilerimiz hangi evlere gidecekse, bunun da güvenlik birimlerimiz tarafından bilinmesinde yarar var. Bu işler koordineli bir biçimde yapılırsa onlar da gereken desteği verecektir. Bu uygulama pilot bir uygulamadır. Bizim başarımız; Türkiye genelinde uygulanmasına yol açacaktır. Bu anlamda da ciddi bir sorumluluk altındayız. Bu vesile ile hepimize ciddi manada görevler düşüyor. Destek vermemiz gerektiği her konuda destek vereceğiz. Çünkü bir önceki uygulamadan dolayı tecrübeliyiz. Bu işin altından da rahatlıkla kalkacağız. Ben buradan bu proje de görev alan herkese kolaylıklar diliyorum”
İMZA TÖRENİ
Daha sonra Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner,  ilçe kaymakamları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir tarafından ASDEP Protokolü imzalandı. İmza töreninden sonra Vali Ali Kolat tarafından,  ASDEP görevlilerine kimlikleri ve uygulamada kullanmak üzere tabletleri verildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu