Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Ticaret Borsası Moskova’ya gitti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan 15 kişilik işadamı heyeti Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti. RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen toplantında karşılıklı işbirliği ve Rusya’da iş yapma olanakları masaya yatırıldı.
DOLAR 66 RUBLEYE YÜKSELDİ
Toplantıya RTİB yönetiminden Sabahattin Yavuz, Barbaros Özsaygılı, Cüneyt Ünal, üyelerden Tahsin Yenigün ve diğer iş adamları katıldı. Rusya’da yaşanan son ekonomik gelişmelerle ilgili heyete bilgi veren RTİB Başkan Vekili Yavuz, doların kısa sürede 66 rubleye kadar yükseldiğini, Rusya’nın rezervlerinin de 370 milyar dolar seviyesine kadar düştüğünü söyledi.
RUSYA CAZİBESİNİ KORUYOR
Ekonomik göstergelerin negatif yönünün uzun vadeli olmadığına dikkat çeken Yavuz, Rusya’nın yatırım açısından cazibesini koruduğuna dikkat çekti. Rusya’nın başkent Moskova olmadığına değinen Yavuz, bölgelerde çok bakir ve rekabet edilebilir fırsatların olduğunu vurguladı. Rusya’nın güney bölgelerinde devlet desteği ile geniş arazilerde tarım imkanı olduğunu belirten RTİB Başkan Vekili, “Türk yatırımcılar da bu bölgeye yöneldi. Dünya hububat üretiminde Rusya 3’üncü sırada. Rusya hububat ihracatında sınırlamaya gitmesine rağmen Türkiye’yi dışarıda tuttu. Bu ikili ilişkilerin stratejik boyutunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ PAZAR
AGRO FARM fuarına katıldıklarını söyleyen Kırıkkale T.B Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Rusya’nın son zamanlarda yaşamış olduğu krize rağmen Türkiye açısından önemli pazar olduğunu ifade etti. Sümer, “Amacımız bu gezimizde Rusya piyasasını araştırmak, son yıllarda iki ülke arasında yaşanan pozitif üst düzey ilişkileri değerlendirmek istiyoruz.” dedi. Toplantı sonunda Kırıkkale TB Başkanı Sümer, RTİB Başkan Vekili Yavuz’a Kırıkkale’yi anlatan bir portre hediye etti.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu