Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYahşihan

Yenişehir kavşağına 2016’da kazma vurulacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YAHŞİHAN BELEDİYE BAŞKANI SUNGUR, CANLI YAYINDA ANKARA KONUŞUYOR PROĞRAMINA KATILDI
 
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Kon Tv’de Çetin Altan’ın sunduğu Ankara Konuşuyor programına katılarak, hem gündeme dair açıklamalarda bulundu hem de Yahşihan’da yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Sungur, Yenişehir kavşağı ile ilgili etüt çalışmalarının yapıldığını ve çalışmalarının 2016 yılı içerisinde başlayacağını söyledi.
 
3 MİLLETVEKİL GÖNDERİLDİ
Kon Tv’de yayınlanan ve Çetin Altan’ın sunduğu Ankara Konuşuyor programına canlı yayında katılan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, hem gündeme dair açıklamalarda bulundu, hem de Yahşihan ilçesinde süren çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı. Altan’ın seçim dönemi hakkında sorduğu sorulara cevap veren Başkan Sungur, “7 Haziran seçimlerinde ciddi olarak yaşayan belediyelerden biriyiz. Çünkü bizim bölgemizde inşaat sektörü ön planda. Bu süreçte sıkıntılar çektik. Zaman zaman maaşlarda sıkıntılar yaşandı. Koalisyonda da çekilen sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Biz bu durumu vatandaşlarımıza anlattık ve 3 milletvekilimizi meclise gönderdik” ifadelerine yer verdi.
 
YARDIMLAR YAPILIYOR
Komşu ülkelerde çıkan iç savaşlar hakkında ve terör saldırıları hakkına sorulan sorulara cevap veren Başkan Sungur, “Kimse Ortadoğu(da Türkiye gibi bir güçlü devlet istemediğinden kaynaklanıyor. Bu konular ile ilgili olarak hem hükümetimiz hem de vatandaşlarımız güçlü durdular. Yaşanan olaylar karşısında en büyük sıkıntıyı kendileri çekiyor. Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür, ekonomisi sağlamdır. Bizim domatesimizi almıyorlar fakat biz bu açığı başka şekilde kapatırız. Bu konuda hükümetimizin çalışmaları var. Bu olaylar ile birlikte Bayırbucak Türkmenleri sıkıntılar çekiyor. Bizde yardımlar topluyoruz ve yardımlarımızı kardeşlerimize ulaştıracağız” dedi.
 
43 ŞEHRİN GEÇİŞ BÖLGESİ
Altan’ın sorusu üzerine Yahşihan’ı anlatan Sungur, “Yahşihan 40 haneli kurulmuş bir yörük köyüdür. Ankara savaşından sonra Timurlenk tarafından ismi verilmiş ve bu yıl belediye oluşumuzun 60’ıncı yılını kutlayacağız. Şu anda en fazla gelişen ilçesiyiz. Yıllık nüfus olarak bin 600 atış var. 18 bin nüfusumuz var. Kızılırmak’ın kenarında bir ilçeyiz. Birçok resmi kurumun bulunduğu bir ilçeyiz. 35 bin nüfuslu Kırıkkale üniversitesi ilçemiz sınırları içerisinde. 12 bin nüfusu ilçemizde kalıyor. Biz ilçemizin nüfusunun artması için çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımız çerçevesinde 25 bin nüfusa ulaşmayı istiyoruz. Yahşihan Cumhuriyet dönemine kadar Devlet Demir Yollarının son noktasıdır. Türkiye’nin ilk demir köprüsü ilçemiz içerisindedir. Bizim ilçemiz 43 şehrin geçiş bölgesi” bilgilerini verdi.
 
KURUMLAR YAHŞİHAN’DA
Göç hakkında da sorulan sorulara cevap veren Başkan Sungur, “Üniversitenin bizim ilçemizde bulunması büyük şansımızdır. Yüksek İhtisas Hastanesinin bizim bölgemizde, Polis Meslek Yüksek Okulunun bölgemizde olması büyük şansımız oldu. Bu kurumlar bizim bölgemizde olması vatandaşlarımızın ilçemize taşınması yüksek oranda oldu ve büyük önem kazanmaya başlardı. Yatırıma destek veren yöneticilerimiz var. Kredi Yurtlar Kurumunun bir binası yoktu ve belediyemize ait bir binayı Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis ettik. TOKİ’ler kuruldu, buda bizim gelişmemize etken oldu” diye konuştu.
 
SANDIK ÖNCESİ ÇALIŞILMALI
“Önceden Kırıkkale ile Yahşihan arasında 6 kilometre yazardı, şu anda ise sadece karayolu var” diyerek çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Sungur, “Biz ilçemizi hem doğuya hem batıya geliştiriyoruz. Karayollarının şu anda Kırıkkale ve Yahşihan arasında köprülü kavşak yapım çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı. Sosyal ve kültürel çalışmalar hakkında sorulan soruya cevap veren Başkan Sungur, “Projelerimiz devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü her yıl kutluyoruz. Türkiye’de bir ilk oldu kadınları Konya’ya götürdük. Aynı zamanda seyyar bir restoran götürdük. Sınav öncesi öğrencilerimizi motivasyon amaçlı geziler düzenlendi. İki kez yoğurt festivali yaptık. Engellilerimiz ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yeri geliyor evlerinde yeri gelince başka yerlerde sıkıntılarını dinleyip çözüm üretiyoruz. Kültürel çalışmalarımız devam edecek. Belediyecilik sadece yol, su, çöp toplama değil, bunlar asli görevlerimiz. Sandık zamanı vatandaşa gitmeyeceksiniz. Sandık öncesi çalışmalarınızı yapmalısınız” dedi.
 
ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ
Gençlere yönelik yapılan çalışmalar ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Sungur, “En fazla samimi olduğun kesim ilkokuldaki öğrenciler. Onlarla olan sohbetimizde aileler ile ilgili bizim samimiyetimiz nasıl onları da görüyoruz. Okullarında eksikleri olduğunda bizden istedikleri taktirde çözüm iletiyoruz. Türkiye’de en genç nüfusu olan ilçe bizim ilçemizde bulunuyor. Her gün olmasa da haftada iki kez öğrenciler ile sohbetler yapıyoruz. Onların sorunlarını birebir ilgileniyoruz. Nelere ihtiyaçları var analiz etmek istiyorum. Öğrenci kardeşlerimizle samimiyetimiz çok fazla”
 
KARDEŞLİK ÖN PLANDAYDI
2009 yılında geldiğimizde bizim bir sloganımız olmuştu. Öğrenci size gelmiyorsa siz öğrenciye gidin diye. Biz esnafın 1 lira daha fazla kazanması için ve öğrenci kardeşlerimizin uygun fiyata geçimini sağlaması için çalışmalar yaptık. 2009 yılında ilçemiz içerisinde kalan öğrenci nüfusu 2 bin 800 iken şu anda 12 bin. Bu yönde iyi çalışmalar yaptığımızın bir kanıtıdır bu” Yeşil vadi hakkında da açıklamalar da bulunan Başkan Sungur, yeşil vadi 1992 yılından bu yana konuşulan ama hayata geçirilemeyen bir proje. Yeşil Vadi projesi hem Kırıkkale’nin hem de Ankara’nın ciğeri olacaktır. Bu proje ile yeni bir şehir oluşacak. Proje dahilinde hangi bölgeye yapılacaksa yapılsın son derece önemli bir proje. Animasyonlarını izledim harika bir proje. Proje ile ilgili olarak Ankara Büyük Şehir Belediyesi birkaç ihalesini yaptı. 3 etaptan oluşan bir proje. İlçemizin en büyük markası yoğurttur. Balımızı, yufkamız meşhurdur ve misafirperverliğimiz meşhurdur. İki defa yoğurt festivali yaptık. Önemli olan yoğurdu değil kardeşliği ön plana çıkartmaktı ve bunu da başardık” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu