Yaşam

Yeraltı Su Genelgesi Yayınlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yeraltı su kaynaklarının izinsiz kullanımıyla ilgili Kırıkkale Valiliği tarafından genel emir yayımlandı. Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz imzasıyla yayımlanan emirde, tüm yer altı ve yer üstü su kaynaklarından DSİ’nin izni olmadan kullanımının yasaklandığı ifade edildi.

Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada “Kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; temel hak ve hürriyetlerini korumak Devletimizin asli görev ve sorumluluklarındandır. 2023 yılı sulama sezonunun başlamasına az bir süre kala tarımla uğraşan vatandaşlarımızın üretim hazırlıkları da devam etmektedir. Tarımsal üretimin en önemli bileşeni olan suyun dikkatli kullanımının gerekliliği, kuraklığın artmasıyla gittikçe önem kazanmaktadır. Kuraklığın yanında su kaynaklarından izinsiz ve bilinçsiz olarak su kullanımı nedeniyle su kaynaklarımızda bulunan su miktarı her geçen sene azalmakta olduğundan su kaynaklarının korunması için gerekli tedbirlerin alınması zorunlu hale gelmektedir. İlimiz sınırları içerisinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından inşa edilen baraj ve göletlerin dışında başlıca su kaynağı olarak Kızılırmak, Delice Irmağı, dereler ve çaylar bulunmaktadır. Tüm yer altı ve yer üstü su kaynaklarından DSİ nin izni olmadan su kullanımı mevzuatlarımızda yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında “Su kaynaklarından izinsiz su kullanımının önlenmesi maksadıyla, Kırıkkale ili sınırlarında “iç sular, göl, gölet, nehir, su birikintisi, baraj gölü, akarsu, sulama kanalı vb. yerlerden” izinsiz olarak su alınmayacak ve kullanılmayacaktır. İzinsiz su kullanımının yasaklandığı iç sular, göl, gölet, nehir, su birikintisi, baraj gölü, akarsu, sulama kanalı vb. yerlerden sorumlu kuruluşlar (Belediyeler, İl Özel İdaresi, DSİ) tarafından kendi sorumluluk alanında olan yerlere vatandaşlar tarafından rahatça görülecek şekilde “bu gölden/kanaldan/barajdan izinsiz su alınması ve kullanılması yasaktır” levhaları konulacaktır. Toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla özellikle vatandaşla buluşma toplantılarında esnaf ziyaretlerinde izinsiz su kullanımı mevzuatı konusunda bilgilendirmenin yapılması, konu ile ilgili hazırlanacak el broşürü, afiş vb. materyallerin vatandaşlarımızın görebilecekleri alanlara asılması ve dağıtılması sağlanacaktır. Başta kolluk/zabıta birimleri olmak üzere yetkili birimlerce denetim faaliyetlerine ağırlık verilecektir. Belirtilen emir, tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında, fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı ve fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı taktirde 5442 sayılı 11 İdaresi Kanunu’nun 1 l/C ve 66’ıncı maddesi hükümleri gereğince 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca işlem yapılacaktır” denildi.

HABER: Tahir Erdem

YERALTI SU GENELGESİ YAYINLANDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
YERALTI SU GENELGESİ YAYINLANDI – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
YERALTI SU GENELGESİ YAYINLANDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
YERALTI SU GENELGESİ YAYINLANDI – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
YERALTI SU GENELGESİ YAYINLANDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
YERALTI SU GENELGESİ YAYINLANDI – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu