Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Delice

Yılda 200 bin asma fidanı üretilecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

DELİCE ASMA ÜZÜM ÜRETİMİNDE MERKEZ OLMA YÖNÜNDE İLERLİYOR

Delice’de ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kurularak işletmesi Delice Üzüm Üreticileri Birliğine devredilen Asma Üretim Tesisinde incelemelerde bulunan İlçe Kaymakam vekili Onur Alp Bıçakcı, tesiste yılda 200 bin asma fidanının üretilebileceğine dikkat çekti. Kaymakam Bıçakcı tesisin Delice’de bağcılığın gelişmesine önemli bir katkı sunacağını vurguladı.

BU YIL 20 BİN FİDAN

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Delice Bağcılığını Geliştirme” kapsamında genel bütçeden karşılanmak üzere hazırlanan proje kapsamında 2 bin 63 m2’lik alan üzerinde kurulan Asma Üretim Tesisinin işletmesi Delice Üzüm Üreticileri Birliğine verilmişti. Asma Fidan Üretim tesisinde incelemelerde bulunan Delice Kaymakam Vekili Onur Alp Bıçakcı, birlik yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgi verdi. Birlik yetkilileri üretim kapasitesi 200 bin adet olan Asma Üzüm Fidanı Üretme tesisinde bu yılki hedefin 20 bin adet fidan üretmek olduğunu, önümüzdeki yıllarda tam kapasiteye ulaşmak için çalışmaların sürdüğüne vurgu yaptı.

BÖLGE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI

Çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Delice Kaymakam Vekili Onur Alp Bıçakcı  “Faaliyete geçen tesis ile birlikte başta İlçemiz olmak üzere bölgemizde Bağcılık üretimi yapan diğer İl ve İlçelerin taleplerini de karşılanabilecek. Bu tesisle birlikte eski yöntemlerle kurulan, hastalık etmenlerinin daha çabuk ortaya çıkan ve ekonomik olarak tam randıman sağlanamayan işletmelerin yerini, Bağ Üretim Tesisinde üretilen ve hastalık etmenlerine karşı ön işlemlerden geçirilerek elde edilen fidanlarla uzun süreli tesisler kurularak bölge ekonomisine de önemli katkı sağlayacak. Tesisin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x