Eğitim

YILMAZ’DAN KÜTÜPAHANE ZİYARETİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, Bilgi Toplumu ve İletişim dersi kapsamında Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü birinci sınıf öğrencileri ile Merkez Kütüphanesini ziyaret etti.

HABER: YAKUP ÖZCAN

 

YENİLİKLERİ BERABERİNDE GETİRİYOR

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mine Keskin ve Merkez Kütüphane personelinin hazır bulunduğu ziyarette Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, öğrencilere bölümleri hakkında bilgi vererek, tecrübelerini paylaştı. Teknoloji alanında çok büyük gelişmelerin yaşandığı ve bu gelişmelerin pratik olarak hayatımızda önemli değişikliklere neden olduğu bir dönemde olduğumuzu ifade eden Prof. Dr. Erol Yılmaz, “yaşanan teknolojik gelişmeler, doğal olarak, bilgi ve belge yönetimi alanında da yenilikleri beraberinde getiriyor. Yakın geçmişten başlayarak bilgi hizmetlerinin önemlice bir kısmı internet temelinde sanal ortamda, uzaktan erişim yoluyla veriliyor ancak geleceğe bir projektör tuttuğumuzda belki yirmi yıl daha kullanıcılarla yüz yüze iletişimimiz devam edecek. Bu nedenle dersimizin temel konu başlıklarından biri olarak iletişimi en güçlü şekilde öğreneceğiz ve kullanıcı iletişiminde etkili biçimde hayata geçireceğiz. Peki dersimizi neden kütüphanede yapıyoruz? Çünkü burası, bu çok kıymetli mekân mezuniyetinizle birlikte sizin doğal yaşam ve çalışma alanınız olacak. Diğer bir ifadeyle, mezun olduğunuzda bu mesleği yapacaksanız eğer, sizler için en temel kurumların başında gelen yer kütüphanelerdir. Kütüphanelerin yanına arşivleri, dokümantasyon merkezlerini, enformasyon merkezlerini, medya kuruluşlarını, hukuk bürolarını vs. ekleyebilirsiniz. Yani bölümünüz itibariyle çok geniş bir çalışma alanına sahipsiniz” ifade etti.

 

BİLGİLER VERDİ

Rektör Yardımcısı Yılmaz “Kurumsal anlamda bilgiyi etkin kullanma ile doğru orantılı olarak bu çalışma alanlarının sayısı artacaktır. Ülkemizde kurumlar bilgi tabanlı çalışmaya ağırlık verdikçe, bilgiyi yöneten sizlerin çalışma alanları ve elbette sorumluluğu da artacaktır. Bugün dersimizi içerisinde yapmakta olduğumuz “kütüphane” adlı “bilgi sistemi”, “bilgi”yi, “bilgi kaynağı” formatında ham haliyle alıp, uluslararası standartlara ve yöntemlere göre düzenleyerek ihtiyaç duyan kişilerin ulaşabileceği nitelikli bilgi haline getiriyor. İşte sizler, mezun olduktan sonra çeşitli bilgi merkezlerinde bu üretim sürecinin en önemli parçası olacaksınız” dedi. Bilgi Toplumu ve İletişim dersi sonrasında Merkez Kütüphanesinde görev yapan kütüphaneciler tarafından, öğrencilere kütüphane gezdirilerek kütüphanenin teknik ve fiziki imkânları ile bilgiye erişim kaynakları hakkında bilgi verildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu