Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yine işçi alımı yine mağduriyet

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MKEK Pirinç Fabrikası 7 kaynak teknisyeni alınacak. Mülakata girecek 21+2 kişi belirlendi. 23 kişiden 16’sının Kırıkkale dışından gelmesi yine büyük tepkilere yol açtı.
 
ÖZEL HABER: FATİH GENÇER
Yine işçi alımı yine mağduriyet - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriLİSTEYE TEPKİLER YAĞIYOR
Türkiye İş Kurumu Kırıkkale Müdürlüğü MKEK Pirinç Fabrikası’na mülakata katılacak 21+2 kişinin yer aldığı listeyi belirledi. KPSS puanına göre yapılan sıralamada Kırıkkale’de gerçek ikamet eden 7 kişinin yer alması tepkilere neden oldu. İşe alınacaklarda Kırıkkale’de ikamet etmesi şartı aranıyor. Ancak başka şehirlerde ikamet eden ve sadece mülakata katılabilmek için adres kaydını Kırıkkale’ye aldıranların sıralamaya girmesi soru işaretleri uyandırdı. MKE personel alımları öncesinde sık sık bu konunun gündeme getirilmesine rağmen, aynı sıkıntının yaşanması ve gerçekten Kırıkkale’de ikamet edenlerin mağdur olması başta Nüfus Müdürlüğü’ne tepki gösterilmesine neden oluyor.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
MKE Pirinç Fabrikası alımları öncesi belirlenen sıralamada farklı illerden gelenlerin olmasına tepki gösteren Kırıkkaleliler sosyal paylaşım sitelerinde de kamuoyu oluşturmaya başladılar. Bazı gençler ise konu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.
SİVAS’TA LİSTEDEN ÇIKARTILDI
Sivas’ta Devlet Demir Yolları’nın açtığı kontenjana yerleşmek için başvuruda bulunan R.D. isimli vatandaş, adres kaydını Sivas’a aldırdığını ancak yapılan araştırmada orada daha önce ikamet etmediği gerekçesiyle sıralamadan çıkartıldığını söyledi.
ÇANKIRI ADRESİMİ ALMADI
Bir diğer mağdur Y.P. ise Devlet Demir Yolları Çankırı Müdürlüğü’nün açtığı kontenjana yerleşmek için başvuruda bulunduğunu, bu nedenle Çankırı Nüfus Müdürlüğü’ne adres kaydı için müracaat ettiğini dile getirerek, Nüfus müdürünün kendisine ‘Vali Bey’in talimatı var. İş için adres kaydı yaptıranlara izin vermiyoruz” dediğini öne sürdü.
KENDİ İLİMİZDE MAĞDUR EDİLİYORUZ
Mağdur olduklarını iddia eden vatandaşlar, “Biz hangi ile gidersek gidelim, bu tür engellerle karşılaşıyoruz. Bunu herkes biliyor. Ancak Kırıkkale’de Kırıkkale halkı mağdur ediliyor. Burada ikamet etmeyen ancak iş için adres kaydını aldıranlara göz yumuluyor. Bu ilerleyen zamanlarda fabrikalar için de sıkıntı yaratıyor. Bu konunun sık sık gündeme gelmesi ve milletvekillerimizin de talimatı olmasına rağmen bir türlü önüne geçilemiyor. Biz kendi ilimizde mağdur ediliyoruz” dediler.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
gurbetten71
gurbetten71
8 Mayıs 2014 09:15

demek ki kırıkkalede kıymete binmek istiyorsan, kırıkkaleli olmayacaksın. kırıkkaleli isen dikkate dahi almıyorlar 🙂

Başa dön tuşu