Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSiyaset

Yok edemediler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu andı. CHP İl Başkanı Ahmet Önal, “Mumcu’nun kaleminin kırılmasının üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen ne tetikçileri, ne kiralık katilleri, nede saldırının perde arkasındaki kirli eller bulunamamıştır. Mumcu’yu katledenler belki onu vurdular, parçaladılar ama yok edemediler” dedi.

Yok edemediler - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriANMA TÖRENİ
Gazeteci Yazar Mumcu hala çözülemeyen bir suikast sonucu 22 yıl önce hayatını kaybetmişti. Mumcu,  CHP İl Başkanlığı tarafından anıldı. İl binasında  düzenlenen anma programı bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Partililer Uğur  Mumcu’nun resminin önüne karanfil bırakarak, saygı ile andılar. CHP İl Başkanı Ahmet Önal yaptığı açıklamada, Türk basının ve gazeteciliğinin önder isimlerinden olan Uğur Mumcu’nun katledilişinin 22. Yıl Dönümün de onu anmak ilkelerini yaşatmak ve onu katledenlerin amaçlarına ulaşamadığını haykırmak için bu anma törenini düzenlediklerini dile getirdi.

“VURDULAR, PARÇALADILAR AMA…”
Önal, “Ocak 1993 yılına kadar 25’i aşkın araştırma kitabı yazan Mumcu’nun sayısı binleri bulan köşe yazıları mevcuttur. Uğur Mumcu’nun bu kitapları ve köşe yazılarında yıllar öncesinden bahsettiği konular bugün için dahi geçerliliğini koruduğu gibi ülkemizin bugün içinde bulunduğu kaotik ortamı anlamak için yeniden okunması gereken niteliktedir. Mumcu’nun kaleminin kırılmasının üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen ne tetikçileri, ne kiralık katilleri, nede saldırının perde arkasındaki kirli eller bulunamamıştır. Mumcu’yu katledenler belki onu vurdular, parçaladılar ama yok edemediler.

“YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDİYOR”
Yokluğunda geçen bunca yıla rağmen onu yok etmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamadığı gibi içimizdeki Mumcu sevgisini de yok edemedi. Bedenen aramızda olmasa bile Uğur Mumcu Laik ve Demokratik bir Türkiye için kalemi ile yürüttüğü onurlu mücadelede bizlere ortak olmakta yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Ömrü boyunca doğru bildiğini yazmaktan korkmayan demokrasi sevdalısı, cesaretin simgesi Uğur Mumcuyu katledilişinin yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu