Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Yol Masrafları Devlet’ten

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği depremler sonrasında afet bölgesindeki illerden tahliye edilen vatandaşların geri dönüş ve yol masrafları ile ilgili iş ve işlemler konusunda bir duyuru yayımladı.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

“Depremler sonrasında afet bölgesindeki illerden tahliye edilen vatandaşlarımızın geri dönüş ve yol masrafları ile ilgili iş ve işlemler; Valilik (Açık Kapı), Kaymakamlıklar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hatice Hanım Kız Öğrenci Yurdu ve Türkan Hatun Erkek Öğrenci Yurdu tarafınca yapılmaya başlanmıştır.

Başvurular için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (0318 224 66 58), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Çağrı Hattı (0318 225 26 10-11-12) , Hatice Hanım Kız Öğrenci Yurdu ve Türkan Hatun Erkek Öğrenci Yurdu 24 saat esasına göre çalışmaktadır.

Valiliğimizce tutulacak araçlarla gitmek isteyen kişilerin başvuru birimlerine müracaat etmesi gerekmektedir. Hususi araçlarla gitmek isteyen vatandaşlarımız yol masraf belgesi için başvuru birimlerine müracaat etmelidir.

Araçta yolcu olarak bulunan (depremzedeler) kişilerin kimlik bilgileri istenmektedir. Varış yerlerindeki başvuru ve tahliye birimlerine yol ve masraf belgelerinin sisteme yüklenmesi için müracaat edilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın geri dönüş talep etmeleri halinde başvuru işlemleri geliş usullerine göre geldikleri İl Valilik ve Kaymakamlıklara müracaat edilmesi gerekmektedir” denildi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu