Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

‘Yüzde 95 kapanmasın diyor’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KALENDER Başkanı Şuayip Demir, “KALENDER olarak İl Merkezi, İlçeleri, Kasabaları, Köyleri gezerek bu bilgilere almış olduk. Bu bilgileri de Sosyal Sorumluluk düşüncesiyle paylaşmak istedik. Yani gezdiğimiz yerlerde insanların % 95’i işte bu gerekçelerle dershanelerin kapanmasını istemiyor” dedi. 

‘TOPLUMUN MESAJLARINI PAYLAŞIYORUZ’

Dershanelerin kapanması konusunda açıklama yapan KALENDER Başkanı şunları söyledi; “Son günlerin en hararetli tartışması olan çocuklarımızın geleceğini çok yakından ilgilendiren Eğitim dolayısıyla Dershaneler konusu hakkında KALENDER olarak görüşlerimizi açıklamak istedik. Dernek Yönetimi ve Üyelerimizle dernekte bu açıklamayı yapmış bulunuyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarının Ülkemizin gündeminde tartışılan konulara Sivil Toplumdan aldığı yada edindiği intibaları Kamuoyuyla paylaşmak zorunda olduğunu düşünüyorum. Çünkü Katılımcı demokrasilerde Sivil Toplum Kuruluşlarının toplumun nabzını tutarak Ülke menfaati doğrultusunda bunu paylaşmasının önemli olduğunu düşünerek, hem Üyelerimizin hem de Toplumdan aldığımız mesajları paylaşmak istedik.

‘HASSAS DÜŞÜNÜYORLAR’

Aldığımız mesajlar ve edindiğimiz intibalar sonucunda edindiğimizi bilgilere göre toplum Dershaneler konusunda çok hassas düşünüyor. Yani bu konunun bir çok boyutu olduğunu ve bu sorunları çözmek için çok geniş çaplı çalışmaların gerektiğini belirtiyorlar. Hakikaten bu meselenin bir çok boyutu var. Birincisi Eğitim, ikincisi Sosyal, üçüncüsü, Manevi boyutudur. Eğitim konusunda Dershaneler ihtiyaçtan ortaya çıkmış kuruluşlar olarak Eğitimin eksik kısmını tamamlamaktadırlar. Kesinlikle Milli Eğitime alternatif olarak düşünemeyiz. Yani bilgi tamamlaması ya da İmtihanlara pratik hazırlama yerleri olarak görmek gerekir. Şu anda Dershaneler çok büyük bir işlev görmektedirler. Çocuklara bilgilerin yanında motivasyon destekleri vermektedirler. Eğitim, öğretimin yanında motivasyon kısmını da çok önemsiyoruz.

‘OKUMAK İSTEMEYENLERİ EĞİTİME KAZANDIRILIYOR’

Çünkü toplumda çok zeki çocuklar var ama okumak istemiyorlar. Dershanelerde onlara motivasyon destekleriyle okumanın önemi anlatılarak Üniversite okumaları ve başarılı insanlar olarak Ülkemize hizmet etmeleri sık sık tavsiye edilmektedir. Eğitim kalitemiz yükseldikçe zaten dershanelere ihtiyaç kalmayacak ve kendiliğinden kapanacaktır. Ama şu an için çok erken olduğunu düşünüyoruz. Yani olan çocuklara olmasın. Evet yeni öğrendiğimiz haberlere göre Türkiye Eğitimde Dünya derecelerinin son çeyreğinde bulunuyor. Yani sonlarda. Şu anda dershaneleri kapatalım deseniz bu daha da aşağıya düşecektir. Yani okul bitirmiş ama daha az bilgiyle yetişmiş öğrencilerin yetiştiği bir toplum haline gelmiş oluruz. Onun için Milli Eğitimde uzun süreli çalıştaylara ihtiyaç var. Köklü değişikliklere ihtiyaç var. Bu da uzun bir zaman alacaktır. Çünkü Eğitim, Öğretim konusu çok önemli bir konudur. Onun için oldu bittiye gelmemeli çok uzun çalışmalarla ortaya güzel projeler konmalı ve ondan sonra bu projelerle çocuklar eğitime devam etmeli. Bu da en az 5 senemizi alır diye düşünüyoruz.

‘ÖĞRETMENLERİ İSTİHDAM EDEBİLECEK MİSİNİZ?’

İkinci boyutu Sosyal boyutuna gelince buralarda bir çok Öğretmen, Memur ve diğer meslekler olarak bir çok insan ekmek yemektedir. Bunlar ne olacak. Bunların kurmuş oldukları bir düzenleri var. Yani mevcut mezun olanları atayamamışken bunlarda Milli Eğitim açısından Devletimize bir maddi gider olmayacak mı? Öğretmenlerin bir çoğu 40-50 yaşın üzerinde bunları istihdam edebilecek misiniz? Öbür çalışanlara iş verebilecek misiniz? Yani bir sürü işsizimiz varken bunlara nerede iş vereceksiniz. Hem de önceki iş bekleyenlerde mağdur olmayacaklar mı?

‘NESLİMİZİ BOZMAK İSTEYEN GÜÇLER VAR’

Üçüncü boyutu da Manevi boyutudur. Günümüzde çocukların ahlaklarını bozacak ve kötü alışkanlıklara düşürecek bir çok materyal mevcuttur. Şimdilerde basından öğrendiğimize göre uyuşturucu yaşı ortaokula inmiş diye haberler yapılmaktadır. Bu haberler yüreğimizi yakmakta ve bizim neslimiz böyle olmamalıydı diye üzülmekteyiz. Zaten neslimizi bozmak isteyen güçler bulunmaktadır. Bunlara karşı bizimde bir görevimiz yok mudur. Yani çocuklarımızın Eğitimi için ortaya çıkmış kuruluşları kapatırsak bu çocukların hali ne olacak.

‘MANEVİ TAKVİYELER VERİLİYOR’

Yani Manevi takviyeler verilmektedir. Sorumsuz bir gençlikten bir şey bekleyemeyiz. Ayrıca çocuklara dershanelerde hayatta sorumluluk duygusu konuları da anlatılmakta ve hayata hazırlanmaktadırlar. Yani Dershanelere sadece dünyevi bilgiler veriliyor mantığıyla bakmak yanlıştır. Özetle biz Kalender olarak İl Merkezi, İlçeleri, Kasabaları, Köyleri gezerek bu bilgilere almış olduk. Bu bilgileri de Sosyal Sorumluluk düşüncesiyle paylaşmak istedik. Yani gezdiğimiz yerlerde insanların % 95’i işte bu gerekçelerle dershaneler kapanmasın diyorlar. Bizler sesimizi nasıl duyuracağız diyorlar. Bizler de onların sesi sosluğu olma adına bu açıklamayı yapmış bulunuyoruz”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu