Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

‘Kanun zoruyla kapatılmak istenmesine karşıyız’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Eğitimciler Derneği (KEDER) Başkanı Ramazan Gögüş, dershanelerin kanun zoruyla kapatılmak istenmesine karşı olduklarını söyledi. Gögüş, dershanelerin kapatılması tasarısına tepki gösterdi.

‘Kanun zoruyla kapatılmak istenmesine karşıyız’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale Eğitimciler Derneği (KEDER) Başkanı Ramazan Gögüş

‘EĞİTİM SİSTEMİNİN SONUCU…’

Dershanelerin eğitim vermenin yanında, öğrencilerin, kişisel, sosyal ve ahlaki yönden yetişmesinde önemli rol oynadığını ifade eden Gögüş, dershanelerin kanun yoluyla kapatmanın çocukların geleceğine ipotek konulması anlamına geleceğini söyledi.  Dershanelerin ihtiyaç olduğunu ve kapatılmasının kesin bir çözüm olmayacağına vurgu yapan Gögüş, “Dershaneler ülkemizde eğitim sisteminin bir sonucu olarak ihtiyaçtan ortaya çıkmıştır.

‘BÜTÜN PAYDAŞLARI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR’

Dershane sisteminin normal eğitim sistemine entegre edilmesi tartışılabilir. Ancak bu durum dershane gibi işletme sahipleri gibi bütün paydaşları yakından ilgilendiriyor. Asıl görüşülmesi ve tartışılması gereken kişiler öğretmenler, veli ve öğrencilerdir. Hatta sivil toplum kuruluşlarını da sorulmalıdır. Eğitimde öncelik dershanelerin kapatılmasına yer verilmemelidir. Acaba eğitimin kalitesini nasıl artırabiliriz.? Sorusunun cevabı aranmalıdır.”dedi.

‘HATADAN DÖNÜLMESİNİ İSTİYORUZ’

Dershanelerin eğitim sisteminde birçok yönden hizmet ettiğini belirten Gögüş, “Herhangi bir kamuoyu yoklaması yapılmadan, uzman kişilerce tartışılmadan yapılacak ve alınacak her bir karar velileri, öğrencileri, eğitim sistemini, okulları, öğretmenler ile birlikte dershanelerde çalışan insanları sıkıntıya sokacaktır. Eğitimde yapılacak ufak bir hatanın bile yüzyıllar boyunca süreceği aşikârdır. Bu nedenle günlerdir kamuoyu gereksiz yere tartışmalara sürükleniyor. Bu durumdan toplumun her kesimi rahatsızlık duyuyor. Eğitimde sisteminde yapılacak bu değişiklik, yani dershaneleri kapatmak yarardan çok Türkiye’ye çok büyük zararlar verecektir. Dershaneler bir ihtiyaçtan doğmuştur. Dershanelerin önüne engel konularak kapatılması çocuklarımızın geleceğine yönelik yapılan bir hatadır. Bu hatadan devlet büyüklerimizin döneceğini temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu