Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Zeytinyağı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Zeytinyağı her şekliyle sevilen zeytinin önemli bir yan ürünüdür. Zeytinyağı üretiminin zaman alıcı ve özen gerektiren basamakları vardır.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Zeytinyağı her şekliyle sevilen zeytinin önemli bir yan ürünüdür. Zeytinyağı üretiminin zaman alıcı ve özen gerektiren basamakları vardır. Günümüzde bu süreç makinelerle basitleştirilmiştir. Endüstriyel üretimden elde edilen zeytinyağı sağlık için daha az faydalıdır. Üretim zorlukları nedeniyle daha pahalı olmasına rağmen organik zeytinyağı tercih edilmelidir. Hasat zamanı geldiğinde zeytinler hasat edilir.

Zeytinyağının kalitesi için hasattan hemen sonra zeytinlerin işlenmesi ve işlenmeden önce temizlenmesi önemlidir. Zeytinyağının sabit bir bileşimi yoktur. Çünkü zeytinyağı kullanılan zeytinin cinsine, üretim yılına, zeytinin menşe bölgesine ve zeytinin preslenme yöntemine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca yıldan yıla değişir. Zeytinyağı, yağ asitleri, vitaminler, uçucu bileşenler, suda çözünür bileşenler ve mikroskobik zeytin parçacıklarının karmaşık bir bileşimidir. En kaliteli ve doğal zeytinyağını Ören Zeytin sitesinden alabilirsiniz.

Zeytinyağı Nasıl Yapılır?

İlk olarak elde edilen zeytinler temizlenir. Ardından kesme işlemi gerçekleştirilir. Zeytinin hücre duvarının tahrip edilmesi ile içerdiği mikromoleküler yağ partiküllerinin katı-sıvı ayrımına uygun sıvı formda olması sağlanır. Metal kırıcı kullanılırsa yağın yeşil rengi artacak ve göze hoş gelmeyecektir.

Bir sonraki adım yoğurmadır, bu işlemde zeytinler kalın bir hamur haline getirilir. Yoğurma işleminin etkinliğini sağlamak ve sürdürmek için önemli olan birkaç faktör vardır. Birincisi, zeytin tozunun sıvı doğasıdır. İkinci faktör koşullar, yani hava ve sıcaklıktır. Yoğurma işlemi açık kazanda yapılırsa işlem uzar ve yağın hava ile temas süresi artarsa ​​yağda insan sağlığına zararlı serbest radikaller oluşacaktır. Yüksek asidik yağlar bu şekilde üretilir. Ören Zeytin sitesinde zeytinyağına dair çok önemli bilgiler bulabilirsiniz.

Kaynak: https://www.orenzeytin.com/kategori/zeytinyagi

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x