Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSpor

Milli kick boksçu Mustafa (28) ve Burak Ayten (19) kardeşler, Avrupa Şampiyonası ile Türkiye Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İÇİN ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ
Avrupa üçüncülüğü, 8 Türkiye şampiyonluğu, Uluslararası Dünya Kupası’nda çift sıklette (89 ve 94) şampiyonluğu, üniversiteler arası şampiyonluğu bulunan Mustafa Ayten ile 5 kez Türkiye şampiyonluğu, 1 kez de Avrupa şampiyonluğu bulunan Burak Ayten, Kovid-19 tedbirleri kapsamında spor salonlarının kapalı olduğu süreçte evlerinde çalışmalarına devam etti.Spor salonlarının açılmasıyla tekrar salon antrenmanlarına başlayan milli sporculardan Mustafa Ayten, aralık ayında Türkiye’de düzenlenecek Avrupa  Şampiyonası için, kardeşi Burak Ayten ise eylül ayında düzenlenmesi planlanan Türkiye Şampiyonası için çalışmalarına hız verdi.

BİZİM MÜCADELEMİZ BÜYÜK
AA muhabirine açıklamada bulunan milli sporculardan Mustafa Ayten, pandemi sürecinden önce ocak ayında Türkiye Açık Şampiyonası’nın yapıldığını ve orada 89 kiloda büyükler kategorisinde şampiyon olduğunu söyledi.Kovid-19 salgını dolayısıyla bazı müsabakaların ertelendiğini dile getiren Mustafa, “Yarışmaların ne zaman yapılacağı da belli değil. Salgın sürecinde devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda spor salonları kapatıldı. Ancak antrenmanlarımızı bahçemizde ve evimizde imkanlarımız ölçüsünde yapmaya devam ettik. Çünkü bizim mücadelemiz büyük. Türk bayrağını göndere çektirmek için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız.” diye konuştu.Devletin aldığı kararlar doğrultusunda spor salonlarının belirli şartlarla açılmasıyla, kurallara uyarak belirli günlerde salon antrenmanlarını yapmaya başladıklarını aktaran milli sporcu, şunları kaydetti:”Müsabakalarımız yarın olacakmış gibi, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için Avrupa ve dünya şampiyonaları hazırlıklarımıza tüm hızla devam ediyoruz. Mayıs ve haziran aylarında Açık Türkiye Şampiyonası ile Uluslararası Turkish Open Avrupa Kupası düzenlenecekti fakat salgın sürecinde bu turnuvalar ertelendi. Aralık ayında Türkiye’de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası var. İnşallah bu süreç biter ve aralık ayındaki şampiyonaya gideriz. Bizler yarın yarışmalar olacakmış gibi antrenmanlarımıza devam ediyoruz.”

DEVLETİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Burak Ayten, milli sporcu olduklarını vurgulayarak, vücutlarının zinde kalması için kurallara uyarak çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.Her zaman ülkelerini en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını anlatan Burak, “Bu yüzden devletimiz için çalışıyoruz. En son ocak ayında Türkiye Açık Turnuvası’na katılmıştım. Orada 74 kiloda ikinci oldum. Salgın olmasaydı mayıs ayında bir turnuvamız olacaktı. Pandemi öncesi günde 2 antrenman yapıyorduk. Pandemi sürecinde ise bazen bahçemizde koşu yaptık, bazen de evde çalıştık. Bu şekilde kendimizi toparladık.” şeklinde konuştu.

Kaynak AA

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x