Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Delice

107. Yılında Çanakkale Şehitleri Dualarla Anıldı

Delice İlçe Müftülüğünce 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi" etkinlikleri kapsamında devletin bekası, milletin huzuru için iman dolu göğüsleriyle Çanakkale'yi geçilmez kılan, Anadolu'daki Milli Mücadele'nin meşalesini ateşleyen şehitlerimizin kutlu mücadelesini diri tutmak amacıyla ise öğrencileri arasında "Çanakkale Ruhu" adlı şiir yazma yarışması düzenlendi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Delice İlçe Müftülüğünce 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” etkinlikleri kapsamında devletin bekası, milletin huzuru için iman dolu göğüsleriyle Çanakkale’yi geçilmez kılan, Anadolu’daki Milli Mücadele’nin meşalesini ateşleyen şehitlerimizin kutlu mücadelesini diri tutmak amacıyla ise öğrencileri arasında “Çanakkale Ruhu” adlı şiir yazma yarışması düzenlendi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

 Ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında, Çerikli Atatürk Ortaokulundan, Zeynep Tekinışık birinci, Ömer Faruk Öztürk ikinci, Melike Özmen, Aysima Çağla ve Aslı Aytaç aynı puanı alarak üçüncü oldular. Lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen şiir yarışmasında, Delice Meslek Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nisanur Kurtoğlu birinci, Refika SILA Doğan ikinci ve Delice Şehit Hakan Yorulmaz Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Aysun Vural üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri,  Delice Kaymakamlığı (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü) tarafından Delice Şehit Hakan Yorulmaz Çok Programlı Anadolu Lisesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programında, İlçe Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, Delice Belediye Başkanı  Turgut Özdem, Çerikli Belediye Başkanı  Nuh Şahin, İlçe Müftüsü Nizamettin Bayrakcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Nazmi Bayram tarafından verildi.

SOHBET PROGRAMI İCRA EDİLDİ

 Ayrıca 17 Mart 2022 tarihinde Perşembe akşamı Berat Kandili münasebetiyle düzenlenen programda ve 18 Mart 2022 Cuma Günü cuma namazı öncesinde ilçemiz merkez Fatih Camii’nde şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua yapıldı. Bu hafta münasebetiyle ilçemiz merkez ve köylerinde ikamet eden şehit aileleri ile gazileri ziyaret edildi.Hafta etkinlikleri kapsamında ilçe Şehit Duran Camii müezzin-kayyımı Abdulillah Durak tarafından Delice Kapalı ve Açık Cezaevindeki mahkumlara yönelik “Yüreklerde Akif Dillerde Hürriyet” konulu sohbet programı icra edildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x