Gündem

Trafikte her gün Soma faciası yaşanıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Çocuk Trafik Eğitimi Projesi” kapsamında, Karayolları Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG)   ile Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliği ile Hacılar Seher Vusat Aytemiz Okulu’nda eğitim verildi.
Teorik ve uygulamalı eğitim
Hacılar Seher Vuslat Aytemiz İlköğretim Okulu bahçesinde ve devamında konferans salonunda, Emniyet Trafik Şube ile birlikte hazırlanan “Trafik Eğitim Programı “ uygulaması yapıldı. Emniyet Trafik Tescil Denetleme Şube tarafından Anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine önce nazari olarak trafikle ilgili bilgi verildi. Ardından okul bahçesine hazırlanan trafik eğitim pistinde çocuklara pratik trafik eğitimi yaptırıldı.
Animasyon gösterisi yapıldı
Çocukların bahçede minyatür otomobiller kullanırken aldığı zevk ve araç kullanmadaki becerisi gözden kaçmadı. Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş ve Kırıkkale İl Temsilcisi Oktay Kırlangıç tarafından hazırlanan bu etkinlik programında, araç pistinde minyatür araç kullanma uygulamaları, filmler, bunlarla uyumlu 30 adet slâyt ve animasyon gösterisi sunuldu.
 
Her yıl 3 bin çocuk hayatını kaybediyor
Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Kırıkkale İl Temsilciliği İl Başkanı Oktay Kırlangıç’ın eğitim projesi ile ilgili şu açıklamaları yaptı; “Yurdumuzda her yıl trafik kazasına maruz kalıp, hayatını kaybeden 0-14 yaşındaki toplam çocuk sayısı 3 bin civarındadır.  Bu istatistik projemizin ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Bir diğer husus genel manada trafik kazalarına yönelik bilgi olarak belirtilmesi icap eden sayısal değerlerdir. Bunlar içerisinde yurdumuzdaki bu katliam gibi kazalarda günlük ortalama hayatını kaybedenlerin toplamı 30 kişi olmaktadır. Yani her 10 günde bir, bu ülkede Soma faciasını trafik kazalarında yaşamaktayız” Öğrencilerimize trafik ile ilgili tüm aktardık. Okul içerisindeki gerek uygulamalarda gerekse sözlü soru tarzındaki yarışmadaki aldığımız cevaplar çok tatmin edici oldu. Bu eğitimin başarısını görmüş olduk”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu